Advert
as

Bingöl Üniversitesi’nde 7 Yeni Bölüm Daha Açıldı

Bingöl Üniversitesi’nde 7 Yeni Bölüm Daha Açıldı

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi’ne 7 yeni bölümün daha kazandırıldığını açıkladı.

 

Prof. Dr. Çapak, “Odyoloji, Ergoterapi, Diyaliz, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Çevre Sağlığı ve Programı, İç Mekân Tasarımı Programı ile Djital Medya ve Pazarlama Programları Bingöl’e hayırlı olsun” dedi.

 

Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi'nde önemli bir adım daha atıldı. Büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam eden Bingöl Üniversitesi'nin girişimleri ile yeni bölümler için yapılan başvuruların YÖK tarafından onaylanması güzel bir sevinç kaynağı oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Anabilim Dalı bünyesinde Odyoloji Bölümü, Ergoterapi Anabilim Dalı bünyesinde de Ergoterapi Bölümü açılması uygun görüldü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Diyaliz, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ile Çevre Sağlığı ve Programı açılırken; Bingöl Teknik Meslek Yüksekokulu bünyesinde İç Mekân Tasarımı Programı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde de Djital Medya ve Pazarlama Programının açılması uygun görüldü. Yeni açılan programlarla birlikte son üç yılda Bingöl Üniversitesi’ne kazandırılan yeni bölüm ve program sayısı da 76 oldu.

 

Açılan yeni bölümlerin önemli bölümler olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez haline geldi. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. Üniversitemize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kalkınma Eski Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bingöl'ümüze hayırlı ve uğurlu olsun İnşallah” şeklinde duygularını dile getirdi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum