Advert
as

Kürt Dili ve Edebiyatı, İlk Doktora Mezununu Verdi

Kürt Dili ve Edebiyatı, İlk Doktora Mezununu Verdi

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü doktora öğrencisi Zafer Açar, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün ilk doktora unvanlı öğrencisi oldu.

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü doktora öğrencisi Zafer Açar, girdiği doktora savunma sınavında jüri tarafından başarılı bulunarak Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün ilk doktoru oldu. Danışmanlığını Doçent Dr. M. Tahir Ertekin’in yaptığı Zafer Açar, “Tesira Kurdizanan Li Ser Terciha Ziman di Jiyana Kurdizanan de, (Kürtçe Bilenlerde Tutumun Dil Tercihine Etkisi)” başlıklı tez çalışmasını tamamlayarak jüri önüne çıktı. Yaptığı saha araştırmasında, Kürtçe konuşan kişilerin konuşmasındaki etkenleri anketle belirlemeye çalışan Açar, farklı üniversitelerden gelen jüri önünde doktora tezini başarılı bir şekilde savunarak Bingöl Üniversitesi’den Kürt Dili ve Edebiyatı alanında bir ilke imza atarak doktorasını bitiren ilk kişi oldu. Böylece, Bingöl Üniversitesi’nde ilk kez Kürt Dili ve Edebiyatı alanında bir doktora mezunu verilmiş oldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum