Advert
as

Ekinci,“Basın, Devlet ve Vatandaş Arasındaki Köprüdür”

Ekinci,“Basın, Devlet ve Vatandaş Arasındaki Köprüdür”

Vali Kadir Ekinci, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle yayınladığı mesajında “Basın, devlet ve vatandaş arasındaki köprüdür.” dedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci,'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir yazılı açıklama yaptı.

 

Birlikte yaşamanın vazgeçilmez kurumlarından biri olan medya ve iletişim, düşünce, ifade ve haber alma hak ve hürriyetinin en etkili aracı olduğunu söyleyen Vali Ekinci, Kamu hizmeti misyonu ile basın, kamu kurumları ile vatandaşlarımız arasında bilgi akışını sağlayarak, bireysel ve toplumsal menfaatlerin korunmasında ve geliştirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini aktardı.

 

Vali Ekinci, açıklamasında, “Gelişmeleri, özel hayat ve kişilik hakları gibi değerleri koruyarak, doğru, tarafsız, hızlı, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uygun bir şekilde kamuoyu ile paylaşan basınımızın, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli rolü bulunmaktadır.

 

Ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını vatandaşa aktaran, talep ve ihtiyaçlar karşısında geliştirdiği çözüm önerileriyle toplumsal ilişkilerin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, devlet ve vatandaş arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yaptığı haber, yorum ve görüşleri bizlere çalışmalarımızda önemli faydalar sunmaktadır.

 

Aynı şekilde; gece gündüz, sıcak soğuk demeden, en olumsuz şartlarda dahi özveri ile mesai yapan değerli basın mensuplarımızın, şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmaların vatandaşlarımızla paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından sahiplenmesinde önem katkıları bulunmaktadır.

 

Yurdumuzun dört bir yanında milletimizin yüce menfaatleri doğrultusunda fadakarca görevlerini sürdürmeye çalışan değerli basın mensuplarımızın daha güzel şartlarda halkımızı bilgilendirmesi adına 2020 yılının iyiliklerin arttığı ve hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir yıl olmasını temenni ediyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; gazetecilik mesleğine gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarıyla dolu bir meslek yaşamı diliyor,  ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum