Advert
as

"Köylerde Ulaşılmadık Üretici Kalmayacak"

Üreticilerle bir araya gelen Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, köylerde ulaşılmadık üretici bırakmayacaklarını belirterek, çalışmalarına mesai mevhumunu gerekçe göstermeden devam edeceklerini söyledi.

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün Eğitim ve Yayım Seferberliği kapsamında 2018 yılı sonunda başlamış olduğu eğitim ve buluşmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Köylerde üreticilerin talep ve sorunlarını dinleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, şimdiye kadar 8 binin üzerinde üreticiyle bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

Eğitimleri, kursları, bu konuda farkındalık oluşturmayı çok önemsiyoruz. İlimiz genelinde bugüne kadar il ve ilçe merkezlerine bağlı köylerimizde bu tür toplantı ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdik. Bugüne kadar 325 köyümüzün 301'inde toplamda 8 bin 799 üreticimizle düzenlemiş olduğumuz toplantılar, kurslar vb. faaliyetlerle bir araya gelme imkânı bulduk. Bununla birlikte açtığımız 11 adet sertifikalı, 7 adet sertifikasız olmak üzere 18 kurs programı ile de 278 üreticimize ulaştık. Ayrıca diğer sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletme sahibi ve çalışanları ile öğrencilerimize toplamda 12 adet ve 612 kişi olmak üzere eğitim düzenledik. Her daim siz kıymetli üreticilerimizin destekçisi olmak adına birlik ve oda başkanlarımızla beraber tüm imkânlarımızla çalışıyoruz.
Mesai mevhumunu gözetmeksizin toplantılara devam edeceklerini ifade eden Bahadır, "Yapmış olduğumuz eğitim ve buluşmalarımızda, günümüz modern tarım ve hayvancılığının nasıl yapılması gerektiği, hayvan refahı, süt ve ahır hijyen koşullarının sağlanması, yem bitkilerinin önemi ve birim alandan daha fazla verim alınması için yapılması gerekenler vb. konularda bilgilendirmeler gerçekleştirdik. Ayrıca tarım ve hayvancılık için önem arz eden tarım sigortaları uygulamaları hakkında üreticilerimizi bilgilendirerek farkındalık oluşturduk. İnşallah bu yıl 325 köyümüzde ulaşılmadık üreticimiz kalmayacak, çalışmalarımıza mesai mevhumunu gerekçe göstermeden devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum