Advert
as

Deprem Bölgesine 2 Kamyon Yardım Gönderildi

Deprem Bölgesine 2 Kamyon Yardım Gönderildi

Solhan Belediyesi, Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için 2 Kamyon dolusu gıda ve yaşam malzemesi gönderdi.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Solhan Belediyesi, Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için 2 Kamyon dolusu gıda, giyecek ve yaşam malzemesi gönderdi.

 

Elazığ’daki depremin ardından Solhan Belediyesi adeta seferberlik başlattı. Deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılması için Solhan Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, evlerinden çuval ve poşetlerle getirdikleri gıda maddesi, giysi ve yaşam malzemelerini görevlilere teslim etti. Kimisi de cep harçlığını bağışladı. Kısa sürede toplanan yardım ve yaşam malzemeleri 2 kamyona yüklenerek Elazığ’daki yetkililere teslim edildi.

 

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, AFAD yetkililerle görüşüldüğünü ihtiyaç olması durumunda ilçemizde bulunan Binpınar su fabrikasından bir tır dolusu suyun deprem bölgesine gönderileceğini söyledi.

 

Depremde can kayıpları nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirtenBelediye Başkanı Abdulhakim Yıldız;”Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremden dolayı hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza yüce Rabbimden rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Halen enkaz altında bulunan vatandaşlarımızın da bir an önce çıkarılması yönünde çalışmaların devam ettiğini biliyoruz.İnşallah yüce Rabbimizden temennimiz şudur ki onlarda biran önce sağ olarak çıkarılır. Bu tür afetlerde birlik, beraberliğin, dayanışmanın ne kadar önemli olduğu ön plana çıkıyor. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum yardım için anons yapıldığında bütün vatandaşlarımız evlerinden aldıkları yardım malzemelerini ile belediyemize koşmaları bizi son derece mutlu etti. Her bir Solhanlı hemşerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim her birinden razı olsun. Onların getirmiş oldukları yardımları, belediye olarak araç ve gereçlerimizle ilgili mercilere teslim ettik. Bugünde vatandaşlarımızın getirmiş oldukları yaşam malzemeleri, gıda, un ve battaniyeleri gerekli mercilere iletmek üzere yola çıkardık. İlçemizde bulunan Binpınar fabrikası yetkilileriyle görüştük.İnşallahbir tır su göndereceğiz. AFAD yetkililerden haber gelir gelmez su yüklü tır’ımız yola çıkacaktır. Rabbim böylesi felaketleri bir daha hiçbir ülkenin başına getirmesin. Bu tür afetlerden Rabbim ümmeti Muhammedi muhafaza eylesin. Bu tür afetlerden ders çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Rabbim Solhanlı hemşerimden razı olsun.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum