Advert
as

“Neslin Muhafazası” Konulu Seminer Düzenlendi

“Neslin Muhafazası” Konulu Seminer Düzenlendi

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ve Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Bingöl'de "Neslin Muhafazası" temasıyla bir program yapıldı.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Neslin Muhafazası’ başlıklı beşinci seminerini gerçekleştirdi. Seminerde, İslam düşmanlarının Müslüman neslin çoğalmasının önüne geçmek, aileyi parçalamak amacıyla her türlü yola başvurduğuna vurgu yaptı.

 Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Akademisyen İbrahim Dağılma'nın açılış konuşması ile devam etti. Dağılma, vakfın seminerlerine devam edeceğini ve her ay düzenli olarak tertip edileceğini söyledi.

 Daha sonra sunumlarını yapan Eğitimci Metin Kaya, "Neslin Muhafazası" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

 "Neslimizi iyi yetiştirmemiz, geleceğimizi emniyete almak demektir"

Kaya gerçekleştirdiği sunumda, "Neslimizi iyi yetiştirmemiz, geleceğimizi emniyete almak demektir. Çocuklarımız bizim sadaka-i cariyemizdir. Biz de ana ve babalarımızın sadaka-i cariyeleriyiz. Nesli yetiştiren insanlar, nesli başıboş bıraktığı için bugün kötü bir durumdayız ama bugünkü kötü durumumuzun yarında böyle olacağı anlamına gelmez. Biz geleceğimizi emniyet altına almak istiyorsak, o nesli bugünden iyi yetiştirmemiz gerekiyor." dedi.

 "İffetsizliğe karşı kuşanabileceğimiz en etkili silahımız ailedir"

Seminerde konuşan Eğitimci Süleyman Kızılçınar da, "Çağımızda yaşanan iffetsizliğe karşı kuşanabileceğimiz en etkili silahımız ailedir. Bu iffetsizliğe karşı ancak aile silahını kuşanarak mücadele edebiliriz. Batıl da bunun farkına vardığı için bugün ailesizliği ve ailesiz birlikteliği teşvik ediyor. Bunun için aile olmayı kolaylaştırmak gerekiyor. Bugün toplumda evlilik yaşı yirmi sekizlere otuzlara gelmişse bu çok ciddi bir sıkıntıdır. Hâlbuki Peygamber Efendimiz gençlerin evlendirilmesi gerektiğini söylüyor."

 Program yapılan duanın ardından son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum