Advert
as

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Bingöl Ünivesitesi’nde

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Bingöl Ünivesitesi’nde

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, il protokolü, üniversite birim yöneticileri ve öğrenci kulüp başkanları ile Bingöl Üniversitesi’nde bir araya geldi.

Senato Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, senato üyeleri ve öğrenci kulüp başkanları katıldı.

 

Toplantıda konuşan Malkoç, “Dünyanın bütün ülkelerinde korona virüsten dolayı ölümleri arttığı, tedirginliklerin arttığı, ekonomilerin durma noktasına geldiği bir dönemde Türkiye’ye baktığımızda bir kamu baş denetçisi olarak şunu memnuniyetle ifade ediyorum, Türkiye olayı ilk fark eden ülkelerden. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, sağlık bakanlığı ve bilim kurulunun yaptığı toplantılar ve aldığı tedbirlerle ilk 3 aylık korona virüsü fırtınasına baktığımızda çok şükür Türkiye bu süreci başarıyla yürüttü. İnşallah alınan bu tedbirlerle de sıkıntısız veya en az sıkıntıyla bu süreci aşacağız” dedi.

 

Türkiye’nin aldığı tedbirin önemli olduğuna vurgu yapan Malkoç, “Almanya’da, Fransa’da, İtalya’da, Amerika’da, Çin’de, bu kadar ölümler olurken Türkiye’nin etrafında ölümler olurken bu süreç zarfında Türkiye’nin aldığı tedbirlerle bir, iki vaka sayısının olması hepimizin duası ve yöneticilerin ferasetli davranması sonucu. İnşallah hem Türkiye hem de bütün Dünya daha az sıkıntıyla bunu atlatır. Bu olay büyük bir felakettir. Sadece bir ülkenin veya bir bölgenin değil dünyanın sıkıntısıdır. Bilimsel çalışmaların uzaya bu kadar ulaşmasına rağmen, teknolojinin bu kadar ilerlemesine rağmen koskoca dünya görünmeyen bir varlık karşısında neredeyse yeniliyor. İnşallah dünya bu sıkıntıdan kurtulur” şeklinde konuştu.

 

Bingöl, Türkiye’mizin müstesna yerlerinden bir tanesi. İmkânları çok fazla olan bir il. Bu imkânları projeye dönüştürecek ufuk, kabiliyet ve kapasite de mevcut. Hem üniversitemiz ve valiliğimiz, Bingöl’de bu güzel işlerin öncülüğünü yapıyor. Bingöl Üniversitesinin pilot üniversite seçilmesi bunu destekleyen bir olay. Valiliği ile belediyesi ve ticaret sanayi odasıyla bütün sivil toplum örgütleri ile projelerini yapıp Ankara’ya ilettiğinde Ankara kesin destek olur. Ama proje yapmadan Bingöl’de işsizlik fazla, hayvancılık öldü değince, benzer türküler hep söylendiği için Ankara bu türkülere alışık. Ama bal alanında, hayvancılık alanında veya termal ve sağlık konusunda proje olduğunda hiç tereddüttünüz olmasın herkes sizin yardımcınızdır.” diye konuştu.

 

Toplantıda konuşan Vali Kadir Ekinci, “Devlet adamlığı manasını şahsında berraklaştıran devlet büyüğümüz Sayın Şeref Malkoç Beyefendiye Bingöl’ümüze teşrifleri ile bizleri onurlandırdığı için şükranlarımı arz ediyorum. Daha geniş çaplı bir program düşünmüştük ama kısmet olmadı. Ombudsmanlık kurumu hayatımızda her ne kadar yeni olsa da tarihsel olarak çok eski medeniyet köklerimize dayanan bir kurum olması hasebiyle de çok önemli ve öncelikli bir kurumdur.” diye ifade etti.

 

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ise “Geniş bir katılımcı kitlesine hitap edecek şekilde "Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler" konferansı gerçekleştirmeyi düşünüyorduk. Tüm dünyada etkili olan coronavirüs vakası sebebiyle maalesef iptal etmek zorunda kaldık. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Beyi buraya teşrif etmişken kendilerinden istifade etmeden bırakmak istemdik. Sayın Valimiz, Belediye Başkan Vekilimiz, Başsavcımız, akademisyenlerimiz ve öğrenci kulüplerimizle bir araya gelip istifade etmek istedik.” dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum