Advert
as

Üniversite Öğrencilerine Bağımlılık Semineri Verildi

Üniversite Öğrencilerine Bağımlılık Semineri Verildi

Solhan İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik bağımlılıkla mücadele semineri verildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak Bingöl narkotik suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli Narko rehber tarafından bağımlılıkla mücadele konuları ile ilgili olarak üniversite öğrencileri aydınlatıldı.

 Narko Rehber Eğitmeninin sunumuyla yapılan seminerde ‘sağlıklı yaşam’, ‘bağımlılık kavramı’ ve ‘madde bağımlılığı’ konularını anlatarak, bireylerin uyuşturucu batağına nasıl çekildiğini adım adım anlattı ve meslekte karşılaştıkları olaylar üzerinden somut örnekler verdi.

Eğitmen, bu konuda arkadaş ortamının etkili olduğuna işaret edip, bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle başlanan uyuşturucu kullanımının daha sonra kurtulması imkânsız bir bağımlılığa dönüştüğüne vurgu yaptı. Akabinde Meslek Yüksekokulu bahçesinde stant kurularak üniversite öğrenci ve çalışanlarına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Solhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Arakonak Beldesinde kıraathanede bulunan vatandaşlara yönelik olarak bağımlılıkla mücadele ve çocuklarımızın zararlı madde kullanımının engellenmesi için gerekli bilgilendirmeler yapılarak akabinde Arakonak İMKB Ortaokulunda okul öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından hafta boyunca ilçede bulunan esnaflar ve kahvehanelerde bulunan vatandaşlara uyuşturucu ve bağımlılıkla alakaları bilgilendirilmeler yaparak, broşürler dağıttı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum