Advert
as

Bingöl Üniversitesi’nden Önemli Açıklama

Bingöl Üniversitesi’nden Önemli Açıklama

Bingöl Üniversitesi tarafından Koronavirüs (COVID-19) salgını Sebebiyle uzaktan öğretim ve takip edilecek program ile ilgili açıklama yapıldı.

Bingöl Üniversitesi tarafından Koronavirüs (COVID-19) salgını Sebebiyle uzaktan öğretim ve takip edilecek program ile ilgili açıklama yapıldı.

 Rektörlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Sevgili Öğrenciler,

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, 18.03.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere;

Yükseköğretim kurumlarınca her düzeydeki yükseköğretim programlarında yer alan derslerin teorik kısımları gerekli altyapı ve yetkinlik var ise uzaktan öğretimle yürütülebilmesi; uygulamalı kısımları için belirlenen uygun zamanda her bir programa göre yoğunlaştırılmış akademik takvim yapılarak eğitim verilebilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu bağlamda üniversitemizde önlisans, lisans ve lisansüstü programlarımızda uzaktan öğretim yapılabilmesi için çalışmalara ivedilikle başlanmış olup detaylar çok kısa süre içerisinde sizlerle paylaşılacaktır.

Bu süre içerisinde zorunlu olmadıkça evlerinizden çıkmamanızı, kalabalık ortamlardan uzak durmanızı ve Bilim Kurulu ile Sağlık Bakanlığın vereceği önerilere dikkat etmenizi rica ederiz. Sağlığınız en önemli önceliğimizdir.”

Açıklamanın devamında, “Bingöl Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Meclis Kararları ile İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık kuruluşlarında Mart-Nisan ayları boyunca yapılan staj eğitimleri iptal edilmiştir. Pandemi sonrası İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışma ile yoğunlaştırılmış eğitimler yapılacaktır.

 Diğer kamu kuruluşlarında yapılan uygulamalı eğitimler ile ilgili planlamalar ve eğitim süreçleri ile ilgili planlamalar devam etmektedir. Bilgi için lütfen Bölüm Başkanlıkları ve danışmanlarınız ile iletişim halinde olunuz.” denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum