Advert
as

Diyanet'ten Cuma ve Cenaze Namazı Açıklaması

Diyanet'ten Cuma ve Cenaze Namazı Açıklaması

Vakit ve Cuma namazlarının toplu olarak kılınmasını bir süre durdurma kararı alan Diyanet İşleri Başkanlığı, cenaze namazlarının kılınmasıyla ilgili de uygulamada değişikliğe gitti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya genelinde yayılan yayılan ve ülkemizi de ciddi oranda tehdit eden Yeni Koronavirüs'ün (Covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla ciddi önlemler almaya devam ediyor. Vakit ve Cuma namazlarının toplu olarak kılınmasını bir süre durdurma kararı alan Diyanet, cenaze namazlarının kılınmasıyla ilgili de uygulamada değişikliğe gitti.

 

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan vakit ve Cuma namazı hakkında duyurusu; 

“Son dönemde dünya genelinde görülen "Yeni Koronavirüs"ün (Covid-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için Başkanlığımızca alınan tedbirler kapsamında salgın hastalık riski sona erinceye kadar cami ve mescitlerde: 

1-Vakit namazları cemaatle kılınmayacaktır. 

2-Cuma namazları kılınmayacaktır. 

3-Camilerde ezanlar okunmaya devam edilecek, isteyen vatandaşlarımızın namazlarını münferiden eda edebilmeleri için görevlilerimiz nezaretinde camiler açık tutulacaktır. 

4-16 Mart 2020 Pazartesi günü akşam ezanını müteakip görevlilerimiz tarafından "Saygıdeğer halkımızın dikkatine! Salgın hastalık riski sona erinceye kadar camilerimizde cemaatle vakit namazları ve cuma namazları kılınmayacaktır. Lütfen namazlarınızı evinizde kılınız." şeklinde duyuru yapılacaktır.

5-Söz konusu duyuru metni vatandaşlarımızın görebileceği şekilde camilerin girişlerine asılacaktır.

 

Cenaze Namazı ve Taziyeler Hakkında Duyuru

1. Cenaze namazlarının -vakit namazlarından sonra kılınmasının örfi bir uygulama olduğu dikkate alınarak-bu süreçte namaz vakitlerinden önce belirlenecek uygun bir vakitte kılınması,

2. Cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi,

3. Taziye ve çadırlarının bu süreçte kullanılmasının ortaya çıkarabileceği riskler anlatılarak bu nitelikteki mekanların kullanımına bir süre ara verilmesi için ilgililerin bilgilendirilmesi sağlanacaktır.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum