Advert
as

Üniversite Sınavları ve KPSS Ertelendi

Üniversite Sınavları ve KPSS Ertelendi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 25-26 Temmuz'da, KPSS Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül'de, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları ise 6 Eylül'de yapılacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, “Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik." dedi.

 YKS'nin de 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını açıklayan Saraç, “Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.” diye konuştu.

 

KPSS sınav tarihlerinde değişiklik yapıldı

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tarihlerinin değiştiğini duyurdu.

 Buna göre, KPSS Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül’de, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 6 Eylül’de yapılacak. KPSS, önlisans düzeyinde 25 Ekim’de, ortaöğretim düzeyinde ise 22 Kasım’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Eylül’de, Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos’ta uygulanacak.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum