Advert
as

Bingöl Üniversitesi’nin Yeni Lisansüstü Programları Açıldı

Bingöl Üniversitesi’nin Yeni Lisansüstü Programları Açıldı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans, Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans ile Kürt Dili ve Edebiyatı Doktora programlarının açıldığını duyurdu.

Bingöl Üniversitesi Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü bölüm ile programları bünyesine katmaya devam ediyor. Son dört yılda yüze yakın bölüm ve programı bünyesinde katarak büyüme ve gelişmeye devam eden Bingöl Üniversitesi, üç yeni yüksek lisans ve doktora programı ile yükseköğretim yelpazesini daha da genişletmiş oldu.

 Yeni açılan programlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Çapak, “Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında iki yeni programımızı açtık. Bunlar; Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Arapça Programı, Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı. Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde de Kürt Dili ve Edebiyatı Doktora Programımız açıldı. Yeni programlarımız, Üniversitemiz için son derece önemli programlar olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez haline geldi. Yeni açılan programlarımız, Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 Diğer lisansüstü programlarda olduğu gibi yeni açılan lisansüstü programlarımıza da yurt dışından başvuru yapılabilecek.

 Açılan son programlarla birlikte Bingöl Üniversitesi’ne son dört yılda 100’eden fazla bölüm ve program kazandırılmış oldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum