Advert
as

İlçe Müftülüğünün Yardım Tırı Dualarla Yola Çıktı

İlçe Müftülüğünün Yardım Tırı Dualarla Yola Çıktı

​Suriye'nin İdlib kentinden rejim saldırılarından kaçan ihtiyaç sahipleri için Solhan’dan bir TIR un toplanarak gönderildi.

 

Türkiye Diyanet Vakfı Solhan Şubesi ve İlçe Müftülüğünün iş birliğiyle "İdlib İçin Yolun İyilik Olsun" sloganıyla düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardımlar, İdlib'e ulaştırılmak için TIR'a yüklenerek gönderildi. 

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar,”Bingöl İl Müftülüğümüzün başlattığı ve Bir buçuk aydan bu yana sürdürdüğümüz İdlib'e Un Kampanyasının sonuna geldik. Bugün İlçemizden 800 torba unu (bir buçuk tır un) dualarla uğurladık. Salgın hastalık nedeniyle geniş kapsamlı bir program yapamadık. Bu konuda maddi ve manevi destekleri olan başta Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Arakonak Beldesi Belediye Başkanımıza ve tüm kurum amirlerine, cami görevlisi hocalarımıza, cami cemaatine ve Kur'an kursu hocalarımıza, mezra, köy, belde ve ilçe merkezinden desteklerini ve katkılarını esirgemeyen hayırsever gönlü zengin Solhan halkımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bingöl genelinden gidecek 12 tır yardım Müslüman kardeşlerimizin dertlerine derman olsun inşallah. Rabbim yardımlarınızı, hayırlarınızı kabul eylesin. Cenab-ı Hak birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Ülkemizi ve devletimizi her türlü beladan, salgın hastalıklardan muhafaza eylesin.”dedi.                

İnsanı yardım TIR'larının uğurlanması dolayısıyla Ekinyolu köyü Kervansaray mevkiindeki un fabrikası önünde tören yapıldı. 

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende, protokolün oturması için hazırlanan sandalyeler Corona virüs tedbirleri kapsamında birbirinden birer metre arayla bırakıldığı görüldü. 

Törende bir konuşma yapan Vali Kadir Ekinci, Corono virüs dolayısıyla töreni dar kapsamlı gerçekleştirdiklerini, yardımların bir an önce yerine ulaştırılmasını istediklerini söyledi. 

Vali Ekinci, yardım kampanyasının daha önce başlatıldığını belirterek, "Bingöllü kardeşlerimiz her zaman olduğu gibi bugünde 'yardım nerdeyse bizde buradayız' diyerek buraya teşrif ettiler ayaklarına sağlık. Suriye’nin İdlib bölgesinde zalim rejimin ne yazık ki insanlık dışı saldırıları ve bombardımanları karşısında ülkemizin sınırlarına gelen binlerce İdlibli kardeşimizin yaralarına bir merhem sürebilme adına Bingöllü kardeşlerimizin yardım severliğince düzenlenen kampanya kapsamında 12 yardım TIR'ı bugün yolla çıkarıyoruz. Rabbim Bingöllü kardeşlerimizin hayrını kabul buyursun.” dedi. 

Türkiye’nin her zaman zalimlere karşı mazlumun yanında yer aldığına dikkat çeken Ekinci, “Bugüne kadar insani yardımlar konusunda dünyanın en büyük ülkeleri başta olmak üzere hepsinin önüne geçerek, yardımlar konusunda birinci sırada yer almaktadır.” diye konuştu. 

İl Müftüsü Muharrem Genç de yapılan yardımların Türkiye ve dünyanın üzerindeki sıkıntıların giderilmesine vesile olmasını dileyerek, "Suriye’de büyük bir mağduriyet yaşandığını, kampanyamıza destek veren kadirşinas Bingöl halkına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kampanyamıza destek veren sayın valimize, belediye başkanımıza, bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sıkıntılar içinde bile ne kadar güzellikler yapacağımızı gördük. Cenab-ı Allah hepimizden razı olsun.” şeklinde konuştu. 

Un yüklü 12 TIR'dan oluşan “İdlib için yolun iyilik Bingöl” konvoyu, yapılan duaların ardından İdlib'e uğurlandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum