Advert
as

İslamoğlu, “TVF’nin Kararını Bekliyoruz”

İslamoğlu, “TVF’nin Kararını Bekliyoruz”

TVF Erkekler 1. Lig play-off yarı final karşılaşmaları sonrasında final etabına yükselen Solhanspor, (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında ertelenen final etabı için federasyondan gelecek kararı bekliyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler 1'inci Lig'de sezona efeler ligi parolasıyla başlayan Bingöl'ün Voleybol Temsilcisi Solhan Spor, lig karşılaşmaları sonucu sezonu 2’inci sırada tamamlarken play-off yarı final karşılaşmaları sonucunda namağlup finallere çıkmayı başardı. Solhanspor, Yarı final müsabakalarında çıktığı üç karşılaşmadan 9 puan elde ederek büyük bir başarı yakalarken 19 Mart’ta askıya alınan tüm spor karşılaşmaları gibi, Voleybol Erkekler 1.Lig yarı final karşılaşmaları sonrası final karşılaşmaları da ertelendi.

 

Kurulduğu yıldan bu yana 2015-2016 sezonu hariç her yıl play-off heyecanı yaşayan Solhanspor, bu sezon yarı final etabında çıktığı 3 karşılaşmadan da namağlup ayrılarak 8 takım arasından en iyi başarıyı elde ederek bir kez daha efeler ligine çok yaklaştı. Ancak, (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen final müsabakalarının hangi tarihte oynanacağı belli değilken, salgının gidişatının belirsizliği ve antrenmanların yapılamaması nedeniyle diğer takımlarda olduğu gibi Solhanspor da iki yabancı oyuncuyu ülkelerine gönderirken yerli oyuncular da evlerine gittiler.

 

Final etabı ve nihai durumu hakkında çok soruya muhatap olduklarını belirten Solhan Spor Kulübü Başkanı Sebahattin İslamoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dünyayı etkileyen salgın nedeniyle birçok alanda olduğu gibi spor alanında da tedbirler alınıp müsabakalar ertelendi. Koronavirüsü bir an önce atlatmayı umuyor ve dua ediyoruz. Bizler için sağlık önemli olduğu için bu kararları önemsiyor ve destekliyoruz. Yarı final müsabakalarından sonra spor müsabakalarının ertelenmesinde dolayı yerli sporcularımızı evlerine gönderdik, yabancı sporcularımızı ise virüsün yayılmayacağı umuduyla bir süre bekletip sürecin uzayacağı endişesiyle onları da daha fazla tedirgin etmemek için ülkelerine gönderdik. Müsabakaların askıya alınmasının üzerinden bir ay geçti ancak gidişat sürecin uzayacağını gösteriyor. Final müsabakalarının ne zaman oynanacağı veya oynanmaması durumunda kararın ne olacağı ile ilgili sorular sorulmaktadır. Bu süreç, her alanda olduğu gibi spor camiasını etkiledi. Önceliğimiz sağlık olduğu için tedbirli kararlar gereği beklemekteyiz. Süreç uzadıkça bazı sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Kulüpler yabancı sporcuları ülkelerine gönderdiler. Bu sporcuların ülkelerine seyahat olmayacağı ve seyahat olması durumda bile karantina veya izole durumları için en az 14 gün beklemeleri ve daha sonra antrenmanlara katılmaları bile başlıca bir süredir. Bu sürecin uzaması ile ilgili de Federasyon Başkanımızın bir yayında açıkladığı A ve B planlarının olduğunu biliyoruz. Bu sezona özel bazı yenilikler veya değişiklikler yapılabileceği durumu da vardır. Solhan spor Ailesi olarak hiçbir kulübün mağdur olmadan bir değerlendirme yapılacağına inanıyor ve bekliyoruz. Bu sezon için verilen emeklerin karşılıksız kalmaması için federasyonumuzun kulüplerin lehine alacağı kararlara her kulübün de razı geleceğine inanıyoruz. Yarı final sonrası 4 takım finale çıkarak çember daralmışken önümüzdeki sezon için istisnai bir kara alınarak final karşılaşmaları oynatılmayarak dört takımı efeler ligine davet edeceği beklentisi de kamuoyunda konuşuluyor. Böyle bir kararı finale çıkan dört takım tarafından olumlu karşılanacağını düşünüyoruz. Takım ve şehir olarak Efeler ligine hazır olduğumuzu belirtiyor, Federasyonumuzun vereceği kararı bekliyoruz.”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum