Advert
as

Teravih Namazı İlk Kez Camilerde Kılınmadı

Teravih Namazı İlk Kez Camilerde Kılınmadı

Coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Solhan’da da ilk kez teravih namazı camilerde kılınmadı.

Her yıl ilk teravih namazıyla dolup taşan camiler, Covid-19 salgını nedeniyle en sessiz ve mahzun günlerini yaşıyor. İlk teravihlerde dolup taşan Solhan Ulu Camii sessizliğe büründü. 

Cami minaresinden yükselen yatsı ezanı ve sela’nın ardından, salgının bitmesi için dua edildi. Solhan Ulu Camii Müezzini Metin Yarar Hoca’nın okuduğu ezan ve sela Solhan semalarında yankılandı. 

Cami müezzini Yarar, her yıl dolup taşan camide, kimsenin olmamasının büyük bir hüzün olduğunu söyledi.

 Yarar, “Tabi ki bu Ramazan, geçen yıllarda ki gibi olmadı maalesef. Camilerde cemaatle teravih namazları kılınamadı. Rabbim inşallah bu Ramazan’ın feyzi ve bereketiyle bu musibetlerden ve salgın hastalıklardan korusun. Bugün her gün ki gibi aynı şekilde sela, ezan ve teşrik tekbirleri okuduk. Ama maalesef üzüntümüz büyüktür. Teravih kılamadık. Cemaatle namaz kılamadık. Rabbim ulaştırırsa inşallah gelecek Ramazan’da kılacağız. Bu bir imtihandır, insanların bundan ders çıkarması lazım. Allah bizleri korusun inşallah. Tüm Müslümanlar teravihlerini evlerinde kılsınlar. Salgın nedeniyle böylesi daha uygundur.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum