Advert
as

Umut Kervanı’ndan Hayırseverlere Yardım Çağrısı

Umut Kervanı’ndan Hayırseverlere Yardım Çağrısı

Bingöl Umut Kervanı, Ramazan ayında fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımlarına devam ediyor.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor. 

Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırmak üzere ‘Şimdi Dayanışma Vakti, Hayat Birlikte Güzel’ sloganıyla Ramazan ayı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. 

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Umut Kervanı, kentte Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırmayı hedefliyor. 

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, ‘Mübarek Ramazan ayında umudu kırılmış, mağdur olmuş halkımıza bir umut da siz olmak ister misiniz’ diyerek yardım çağrısında bulundu. 

Bingöllüleri rahmet mevsimi olan Ramazan ayında hayırda yarışmaya davet eden Tamaç, “Ramazan öncesinde hazırlıklarımızı tamamladık ve fakir ve muhtaçlara hazırladığımız Ramazan kumanyalarını vermeye başladık. Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bugüne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekâtlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Coronavirus salgını nedeniyle hem millet olarak hem de memleket olarak zor bir imtihandan geçiyoruz. Bu zor günleri yardımlaşma ve dayanışmayla daha kolay geçirebiliriz." dedi. 

"Paylaşmanın tam zamanı" 

Ramazan ayında herkesin üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Tamaç, şöyle devam etti: 

"Biz daha önce olduğu gibi bugün de, yarın da yetim ve muhtaçların yanında olmaya devam edeceğiz. Bunun için hayat birlikte güzel şiarıyla paylaşmanın tam zamanı diyoruz. Bu vesileyle öncelikle hayırseverleri, iş adamlarını, belayı sadaka ile def etmek isteyenleri yetim, muhtaç, 65 yaş üstü evinden çıkamayan ve işsiz kalanlar için bu yardım çağrımıza karşılık vermeye ve paylaşmaya çağırıyoruz. Bu konuda tüm Bingöl halkına çağrımız az, çok demeyip ellerinden geldiği kadarıyla bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Ramazan ayında da elimizden geldiğince tespit ettiğimiz fakir, muhtaç ve mağdur ailelerimize Ramazan kumanyası, kırmızı ve beyaz et, giysi, ayni ve nakdi olmak üzere yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız.” 

12 ay boyunca çalıştıklarını ifade eden Tamaç, “Toplum olarak Ramazan ayında biraz daha hayır yapma duyarlılığımız artıyor. Bu vesileyle bizlerde bu ayda daha fazla fakire ve mağdura ulaşmak için gayret ediyoruz. Bu ayda mağdur olan herkese bir şekil yardım etmeyi ve ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi ki imkânlarımız kısıtlı olduğu için yine tüm imkânları zorlayarak, mağdur ailelere yardımlarımızı ulaştırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum