Advert
as

Yayladere’de Silah, Genç’te Uyuşturucu Ele Geçirildi

Yayladere’de Silah, Genç’te Uyuşturucu Ele Geçirildi

Jandarma ekiplerinin yaptığı arama-tarama faaliyetinde Yayladere’de silah ve mühimmat, Genç’te ise 102 kilo esrar ele geçirildi.

Yayladere’de jandarma ekiplerinin yaptığı arama-tarama faaliyetinde, 10 bin fişek ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıklandı. 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; “Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 'PKK/KCK faaliyetlerini deşifre etmek ve engellemek' amacıyla Yayladere Kırköy kırsalında arama-tarama çalışması başlattı. İç güvenlik operasyonları kapsamında yapılan çalışmalarda, çeşitli çaplarda 10 bin fişek, 6 kalaşnikof tüfeği, 1 zagros keskin nişancı tüfeği, 1 kanas namlusu, 30 palaska, 3 silah üstü dürbün, 1 mesafe ölçer dürbün ve 1 RPG-7 sevk fişeği ele geçirildi.”denildi.

 

Genç’te 102 Kilo Esrar Ele Geçirildi 

Genç İlçesinde PKK'ya ait toprağa gömülü vaziyette 102 kilogram esrar, doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 29 Nisan 2020 tarihinde Bingöl İli Genç İlçesi Yeniyazı köyü kırsalında icra edilen operasyon neticesinde yapılan arazi aramasında iki farklı noktada meşelik, sık ormanlık alan içerisinde toprağa gömülü vaziyette 2 adet jelikan bidon içerisinde mühimmat malzemesi, doküman, yaşam malzemesi, 2 adet çuval içerisinde de toplam 102 kilogram toz esrar ele geçirilmiştir." denildi. 

Açıklamanın devamında, "Bir Adet Yaesu marka telsiz, 9 Adet EYP ateşleme düzeneği alıcısı, 30 metre 3 X 2,5 kablo, 20 metre 2 X 0 75 kablo, 50 adet kalem pil, 50 adet büyük pil, bir adet güneş paneli, bir adet akü, 9 adet silah bakım yağı, bir adet sırt çantası, 2 adet uyku tulumu, 2 adet kitap, bir adet not defteri, 2 adet çuval içerisinde 102 kilogram toz esrar maddesi, çok sayıda ilk yardım, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum