Advert
as

Corona’da İkinci Dalga Uyarısı:“Rehavete Kapılmayalım”

Corona’da İkinci Dalga Uyarısı:“Rehavete Kapılmayalım”

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2. dalgaya karşı uyarılarda bulunuldu.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2. dalgaya karşı uyarılarda bulunuldu.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde: “İlk olarak Çin’in Vuhan Eyaleti’nde Aralık ayının sonlarına doğru ortaya çıkan Koronavirüs Hastalığı (COVID-19), kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına almış, alınan tüm önlemlere binaen son olarak ülkemizde de görülmüştü.

Sağlık Bakanlığımızın talimatları, Bilim Kurulunun kararları doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de tedbirler alınmış, Valiliğimiz başkanlığında toplanan Hıfzıssıhha Kurulu da il içerisinde gerekli kararlar alarak Koronavirüs ile etkin mücadele etmiştir.

Ancak tüm uyarılara ve alınan tedbir kararlarına rağmen havaların düzelmesi ile birlikte vatandaşlarımızın yoğun şekilde dışarıya çıktığı, sosyal mesafeye riayet etmediği, maske kullanmayan vatandaşların olduğu görülmüştür. Bu durumun salgının yayılmasında büyük risk taşıdığı aşikardır. Alınan tedbirlerin göz ardı edilmesi, dikkatsizlik ve uyarılara aldırış edilmemesi, bu zamana kadar yapılan tüm çalışmaları ve çabaları boşa çıkaracak, virüsün tekrar yayılması ve ikinci bir dalganın oluşması kaçınılmaz olacaktır. Lütfen bu salgın döneminde eş, dost ve akraba ziyaretlerini bir müddet erteleyelim. Alınan tedbirlere uyalım ki; eş, dost ve akrabalarımızla daha nice bayramları ve güzel günleri sağlıklı bir şekilde birlikte yaşayalım.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’nın; “Koronavirüsle mücadelemizin ikinci döneminde, yeni dönemin ilk günlerindeyiz. Bu dönemde de başarı bazı koşullara bağlıdır. Başarının garantisi tedbirlere uymaktır. Tedbirsiz davranmak, tehdidin ortadan kalktığını varsaymaktır. Tedbir zorunludur, çünkü tehdit devam etmektedir.” sözünü dikkate alalım, tedbiri elden bırakmayalım.

Unutmayalım! Koronavirüs, Alacağımız Tedbirlerden Daha Güçlü Değildir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum