Advert
as

Bingöl'de Karantina Süreleri Biten Vatandaşlar Memleketlerine Gönderildi

Bingöl'de Karantina Süreleri Biten Vatandaşlar Memleketlerine Gönderildi

Macaristan ve Karadağ'dan Bingöl’e getirilen 271 kişi karantina sürelerinin sona ermesiyle yapılan sağlık kontrollerinin ardından memleketlerine gönderildi.

 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaş, Ramazan ayı ve bayramı evlerinde geçirebilmeleri için başlatılan çalışmalar kapsamında Türkiye’ye getirilmişti.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla Macaristan'dan 123 kişi, Karadağ’dan ise 148 vatandaşımız Bingöl'e getirilerek öğrenci yurtlarına yerleştirilmişti.

 

İl merkezinde bulunan KYK Mürsel Paşa Erkek Öğrenci Yurdu ile KYK Pir Ali Bey Öğrenci Yurduna yerleştirilen vatandaşımız 14 günlük karantina sürelerinin sona ermesi nedeniyle kendilerine tahsis edilen 13 otobüsle memleketlerine uğurlandılar.

 

Yurt binasından çıkan vatandaşlara, görevliler tarafından seyahat izin belgeleri verilerek valiz ve bavulları dezenfekte edildi. Karantina süreleri dolan vatandaşlara, Orman Müdürlüğü'nce çam fidanları hediye edildi. 

 

Bingöl'deki 14 günlük karantina sürelerinin çok iyi geçtiğini belirten vatandaşlar, "Geçen süre içinde bizlerle yakından ilgilenen ve her ihtiyacımıza cevap vererek rahat ve huzur içinde 14 günlük karantina süremizi tamamlamada yardımcı olan başta Bingöl Valisi Kadir Ekinci olmak üzere tüm yetkililere ve görevlilere teşekkür ediyoruz. Macaristan'dan geldik, karantina süremiz bitti. Şimdi de evlerimize dönüyoruz. Ramazan Bayramı'nı ailemizle geçireceğimiz için çok mutluyuz. İlk geldiğimizde 'Evinize hoş geldiniz' denmişti bize. Gerçekten kendimizi bu süre içinde evimizde hissettik ve hiçbir eksiğimiz olmadı. Giderken de bizlere fidan hediye edildi. Çok mutluyuz." şeklinde konuştular.

                                    

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum