Advert
as

5.7 Şiddetindeki Deprem Korkuttu

5.7 Şiddetindeki Deprem Korkuttu

Karlıova'da yaşanan 5.7 büyüklüğündeki deprem Bingöl ve ilçelerinde korkuya neden oldu. Depremde bir Güvenlik Korucusu enkaz altında kalarak vefat etti.

Merkez üssü Karlıova'nın Kaynarpınar Köyü olan 5,7 büyüklüğündeki deprem de bazı evlerin ve nöbet kulesinin yıkıldığı bir Güvenlik Korucusunun vefat ettiği, 18 kişinin ise yaralandığı belirtildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 17.24'te merkez üssü Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,  

"14 Haziran 2020 tarihinde saat 17:24’te Merkez üstü Bingöl/Karlıova-Yedisu arası  Kaynarpınar Köyü olan 5.7 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. 

Saat 18:50 itibarı ile; Bingöl İl Merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanma meydana gelmemiştir. 

İlimiz Karlıova İlçesine bağlı Kaynarpınar Köyü Jandarma Karakolunda 2 adet nöbet kulübesinde göçük meydana gelmiştir. Bu kulübelerden her birinde birer Güvenlik Korucusu olmak üzere 2 Güvenlik Korumuz göçük altında kalmış, bunlardan bir Güvenlik Korucumuz arama kurtarma ekiplerince çıkarılmıştır. Diğer Korucumuz ise vefat etmiştir. 

Karlıova/Kayarpınar köyünde biri çocuk olmak üzere 3 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Bir çocuk göçük altından kurtarılmış olup diğer vatandaşlarımızın kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir. 

Yedisu ilçemiz Dinarbey köyünde 5 evin yıkıldığı belirlenmiştir. Dinarbey- Malkoç yaylasında da 2 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Yedisu/Elmalı köyümüzde de 3 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. 

Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp hastaneye sevk edilmiştir. 

Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD’dan arama-kurtarma araçları ve personelleri sevk edilmiştir. Ayrıca, Erzurum, Diyarbakır, Muş, Malatya ve Tunceli illerimizden de arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıkmıştır."denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum