Advert
as

SEL FELAKETİ ARAKONAK BELDESİNİ VURDU

SEL FELAKETİ ARAKONAK BELDESİNİ VURDU

İlçemize bağlı Arakonak Beldesi yoğun yağış sonrası meydana gelen sel felaketi maddi zarara sebep oldu.

Yoğun yağış nedeniyle oluşan sel baskınında hasar gören Arakonak Beldesi, İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Mustafa Döner ve ilgili Kurum amirleri tarafından tespitler yapılarak gerekli önlemler için çalışmalar başlatıldı. 

Arakonak Beldesinde meydana gelen sel felaketinde ilk izlenimlere göre, 20-30 ev, 50 civarı ahır, 1 araç, 1 patos aracı, araziler, yollar ve bahçeler ciddi anlamda zarar gördü. Devasa taşlar belde merkezinde bulunan yolları kullanılamaz hale getirirken, yağış nedeniyle Arakonak Solhan arasında bulunan d-300 karayolu tepelerden düşen taşlar sonucunda sürücülere zor anlar yaşatsa da trafik ekipleri aldıkları önlemlerle sürücülerin kontrollü bir şekilde geçişlerini sağladı.

"Çok Şükür Can Kaybımız Yok"

Sel felaketinin haberini alır almaz olay yerine giden Solhan İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, “Solhan İlçesi Arakonak Beldesinde yağan aşırı yağıştan kaynaklı sel baskını oluştu. Evlerin etraflarının ve avluların taş duvar olması sebebiyle suyun yön değiştirmesinden kaynaklı belde merkezimizde böyle bir durumla karşılaştık. An itibariyle gerek Solhan Belediyesi olsun, gerek Arakonak Belediyesi olsun, Kaymakamlığımıza ve özel idaremize ait tüm araçlarımızı buraya sevk ettik. Hemen temizleme çalışmalarına başlayacağız. Şimdilik çok şükür can kaybımız yok, hayvan kaybımız yok. Boş bir ahırımız da ciddi sıkıntılar vardı. O ailede yaylada olduklarından dolayı herhangi bir felaketle karşılaşılmadı çok şükür. Şuan içerisinde buradayız en kısa süre içerisinde temizlik çalışmalarını bitireceğiz. Teknik ekip olarak ta AFAD ve Tarım Müdürlüğümüze gerekli talimatlar Sayın Valimiz tarafından iletildi. Kendileri de bir an önce gelecek ve tespit çalışmaları yapacağız. Böylelikle bütün vatandaşlarımızın yaralarını saracağız kısa süre içerisinde inşallah. Herkese geçmiş olsun.” İfadelerini kullandı.

Gerekli önlemlerin alındığına vurgu yapan Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, “Beldemizde saat 18:00 civarında şiddetli olan yağış ve ardından oluşan selden dolayı Karşıyaka mahallesi ve kültür mahallesinde yaklaşık 20-30 ev, 50 civarı ahır, arazi, bahçe ve bazı araçlar zarar gördü. Konuyla alakalı Sayın Kaymakamımız ve Sayın Valimize gerekli bilgilendirmeyi yaptık.  Şuan yapmış olduğumuz tespitlerle herhangi bir can kaybı yok ama oluşan maddi zararlar mevcut. Şu anda Solhan Belediyelerimizin araç gereçleri, Solhan özel idare araç gereçleri buraya gelmek üzere bizler gerekli önlemleri aldık. Vatandaşlarımızın şu anda ciddi bir sıkıntısı yok yalnızca Karşıyaka mahallesinde önlem amaçlı elektrik kesintisi söz konusu. Kaymakam Bey ile birlikte hasar tesbitleri için uğraşıyoruz. Aciliyet arz eden yerleri ilk etapta belirleyeceğiz.  AFAD, Devlet Su İşleri ve Orman ve Tarım Müdürlüğünden arkadaşlarımızın gelmesiyle hasar tespit çalışmalarına başlayacağız.” dedi

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum