Advert
as

Solhan'da Öğrencilerin LGS Heyecanı

Solhan'da Öğrencilerin LGS Heyecanı

İlçemizde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınava 12 okulda 802 öğrenci katıldı. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sıkı tedbirlerin alındığı ilçemizde, sınav sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ortaokul 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik Covid-19 tedbirleri altında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamındaki merkezi sınav cumartesi günü yapıldı.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi başta olmak üzere yabancı dillerden oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Saat 09.30’da başlayan birinci oturum saat 10.45'te sona erdi. 

Sınava verilen 45 dakikalık arada, görevliler yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında öğrencilerin, okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirleri aldı. Öğrencilerin, okullardan ayrılmasına izin verilmedi. 

İkinci oturum, saat 11.30'da başladı ve öğrencilere matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturum, saat 12.50'de tamamlandı. İkinci oturumunun bitmesiyle bu yılki merkezi sınav sona erdi. 

Solhan’da 12 okul gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı’nda 802 öğrenci sınav heyecanı yaşadı.

Sınav, pandemi nedeniyle tüm öğrenciler kendi okullarında sınava girdiler. 

 

MEB, LGS 2020 cevap anahtarı, sayısal ve sözel bölüm sorularını yayımladığını duyurdu. 

Sorular ve cevaplar, sınavın tamamlanmasından yaklaşık 1 saat sonra erişime açıldı. 

Konuyla ilgili MEB'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları http://meb.gov.tr 'de yayımlandı." denildi. 

Sınav sonuçlarının ise 16 Temmuz 2020'de duyurulacağı belirtildi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum