Advert
as

Solhan’da 15 Temmuz Etkinliği Düzenlendi

Solhan’da 15 Temmuz Etkinliği Düzenlendi

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Solhan’da da anma programı düzenlendi.

Solhan Kaymakamlığı tarafında organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma programı kapsamında düzenlenen etkinliklerde ilçe protokolü ve vatandaşlar ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde anma programı kutlandı. 

15 Temmuz Anma programı kapsamında ilk olarak öğle namazından sonra yapılan hatim duası ve okunan mevlidi şerif ve arkasında kabir ziyareti gerçekleşti. 

Akşam ilçe garajında düzenlenen programa; Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner,  kurum amirleri, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Sunuculuğunu Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan’ın yaptığı program, Metin Yarar Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra program sinevizyon gösterimleriyle devam etti.

 

“Rabbim birlikteliğimizi bozmaya kalkışan vatan hainlerine fırsat vermesin.” 

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız; “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu hain darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. O gecede bizlerde Solhan çarşı meydanında sizlerle birlikte dik durarak bu hainlere karşı geldik. Tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilen aziz milletimin kahraman şehitlerine yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Bu vatan için ölümü göze alarak, o hainlere karşı, dik durdular. Kendilerine sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetiyle ve kararlı dik duruşuyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Yurdun dört bir yanında selaların okunduğu bu gece de dualarını dillerinden eksik etmeyen herkese minnettarız. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız liderimiz Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısı ve dik duruşu da bu günlerde olmamızın en büyük etkenidir. Milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte hareket etmesi sonucunda böylesine anlamlı bir destan yazıldı. Bu destanımızla Vatan’ın ne olduğunu bütün dünyaya göstermiş olduk. Ve kahramanlar için ölümün yaşamaktan daha güzel olduğu anlaşıldı. O gece… Üzerimizde hain emelleri olan FETÖ terör örgütü, ülkemizde kaos ve kargaşa ortamı oluşturmak isteyerek, bu milletin bağımsızlığına, demokrasisine göz dikmişti. Millet olarak el ele vererek köprülere, hava alanlarına, açık meydanlara koşarak, bayrağımıza sahip çıktık. Tarihimizde defalarca ortaya çıkardığımız bu asil ruhu, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin dört bir yanında yeniden gösterdik. Bu silahlı hain darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, ülkemiz, artık yeni bir döneme girmiştir. Şairin dediği gibi: ‘’Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Külümüz den yükselen duman bizden yanadır. Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.” dedi.

 Başkan Yıldız, “İslam topraklarının hiçbir köşesinde böyle zalim kalkışmalara Rabbim izin vermesin. Biz birlik halinde olduğumuz zaman güçlüyüz. Biz birlik halinde bu toprakları kurduk, birlik olarak ta bu toprakları korumaya devam edeceğiz. Rabbim birlikteliğimizi bozmaya kalkışan vatan hainlerine fırsat vermesin. FETÖ ve benzeri yapılanmalara fırsat vermesin. Kendi vatandaşına kurşun sıkan bu hainlerin sonları hüsran oldu. Milletimiz her şeyin cevabını en iyi şekilde vererek bizleri bu günlere taşıdı. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı bir yaşam diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin.” ifadelerini kullandı.

 

“Devletimizi teslim alabileceklerini sanan hainler, hüsrana uğratılmışlardır.”

 Programda katılımcıları selamlayan İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliklerini izah etmek üzere Programında toplanmış bulunuyoruz. Hatırlayacağınız üzere, 15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz, FETÖ terör örgütü mensubu cuntacılar tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini, canlarını feda etme pahasına kurşunlara, bombalara ve tanklara bedenlerini siper ederek önlemiştir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde kendilerini gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz'da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Savaşında olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük milletimiz vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz; o gece, Türkiye devletinin demokratik bir Cumhuriyet olduğunu ve kendisinin devletin, Cumhuriyetin ve demokrasinin en büyük koruyucusu olduğunu tüm dünyaya haykırmış, demokrasiyi ve Cumhuriyeti ortadan kaldırmak isteyen teröristlere karşı, geçmişte Kurtuluş Savaşında nasıl bir cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlü hale gelmiştir. Şanlı 15 Temmuz direnişimizin yıl dönümünde; darbe ve iç işgal girişimini bastıran ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini muhafaza etmemizde başkomutanlık rolünü ve görevini üstlenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bugüne kadar ülke savunmasında canlarını feda eden Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyor, sizleri saygı ve muhabbet ile selamlıyorum.” dedi.

 

Program İlçe Müftüsü Muharrem Dutar’ın 15 Temmuz'da şehit ve gazileri için ettiği dua ile son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum