Advert
as

Vali Kadir Ekinci'den Kurban Bayramı Mesajı

Vali Kadir Ekinci'den Kurban Bayramı Mesajı

Vali Kadir Ekinci Kurban Bayramı münasebetiyle Kutlama Mesajı yayımladı.


 Vali Ekincinin Bayram Mesajı;
“Saygıdeğer Bingöllü hemşerilerimin, kıymetli vatandaşlarımın ve tüm mesai arkadaşlarımın aile fertleriyle birlikte Kurban Bayramını en içten duygularımla kutluyor; sağlık, mutluluk ve huzurlu günler diliyorum.

İnancımızın temel değerlerinden ve toplumsal hayatımızın simgeleşen günlerinden biri olan, birlik ve beraberliğimizi, kadim değerler etrafındaki sarsılmaz dostluk ve kardeşliğimizi pekiştiren dini bayramlarımız, kırgınlık ve dargınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve hoşgörü ile kucaklaşmaların yoğun yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini verdiği günlerdir.

Medeniyet tarihimiz ve kültürel mirasımız hayatımıza derinlik ve anlam katan bilgi, şahsiyet ve sembollerle doludur. Bayramlarımız da bireysel ve toplumsal hayatın mana sınırlarını zenginleştiren, maneviyatımızı geliştiren, ruhlarımızı besleyen, kalplerimizi yakınlaştıran sembol günlerimizdendir. Hamdolsun bu muazzam birikim, her bayramda daha da irileşerek ve dirileşerek yarınlara umutla bakmamızı sağlıyor.

Kuşkusuz kestiğimiz kurbanlar kulluk bilincimizi ve insani duygularımızı derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamaktadır

Fakiri, kimsesizi, yetimi, öksüzü, yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir toplumun fertleri olarak, manevi duyguların yoğunlaştığı bu günlerde yardımsever halkımızın, kimsesiz, yardıma muhtaç çocuklar ile ilgiye muhtaç yaşlılarımızdan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum.

Covid-19 salgını ile mücadele tedbirlerini unutmadan hastalarımızı, dul ve yetimlerimizi, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi, engellilerimizi ve kader mahkûmlarını da hatırlayalım, telefonla da olsa bayramlarını tebrik edip hayır dualarını alalım.

İnanıyorum ki, bu bayramda da hep birlikte aynı aziz ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, muhabbetin ve samimiyetin pekiştiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz.

Bu duygularla bütün vatandaşlarımızın, Kurban Bayramı’nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bayram nimetinin ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum