Advert
as

Güler: İslam Dünyası çifte bayram yaşıyor

Güler: İslam Dünyası çifte bayram yaşıyor

AK Parti Bingöl İl Başkanı Güler, “Ayasofya Camii İslam dünyasını büyük bir sevince boğmuştur. Dünya Müslümanları Kurban Bayramı ile birlikte iki bayramın gururu ve mutluluğunu yaşıyor” dedi.

AK Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Ayasofya Camii açılışına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde alınan bu kararın İslam Dünyası’na ışık tutacağını söyleyen Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ümmetin hafızasına kazındığını, dayatılmaya çalışılan sunni gündemlerin boşa çıkartıldığını, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi olduğunu, özgürlükler alanında büyük yol katettiğini ve pandemi sürecinde AK Parti iktidarlarının yatırımlarla Türkiye’yi hangi seviyelere ulaştırdığının fark edildiğini belirtti. Güler mesajına şunları söyledi:

“Ayasofya İslam Dünyası için bir ışıktır”

“Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliği’nde Türkiye, Dünya’nın gıpta ettiği, hayranlıkla izlediği gelişmeler yaşıyor. Ayasofya’nın açılışı ile birlikte İslam Dünyası çifte bayram sevincini yaşıyor. Çünkü Ayasofya normal bir camii değil, İslam dünyasında manevi değeri olan hasretle beklenen bir gelişmeydi. Bu İslam Dünyası için bir ışıktır. İnşallah bu vesile ile tüm Dünya’da Müslümanların esir olan Endülüs’te, Hindistan’da, Filistin’deki camilerde gerçek manada ibadethanelere dönüşecektir.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ümmetin hafızasına kazındı”

Ayasofya’nın tarihçesi şudur; Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u fethederken kurmuş olduğu vakıfla Ayasofya’yı satın alıyor ve cami olarak Müslümanlara vakfediyor. Ayasofya bir kilise gasbı değildir. Fatih Sultan Mehmet Han’ın özel çabası ve dahice bir düşünce ile mülkiyetine aldığı bir yerdir. 500 yıl İslam ümmetine hizmet eden Ayasofya malesef 86 yıl önce manasından uzaklaştırılmıştı. Ayasofya’nın tekrar aslına dönüştürülmesi ümmeti islamda ciddi bir sevinç ve gurur vesilesi olmuştur. Bu bir egemenlik sembolüdür. Dünya Müslümanları arasında onurlu bir sevinç oluşturmuştur. Bundan sonra Ayasofya’nın ruhuna amacına uygun mücadelelerimiz devam edecektir. Bugünleri bize gösteren, yüreklerimize sekinet indiren, nusret ve zafer lütfeden rabbimize hamdolsun. Ayasofya özgür bir islam mabedi olarak kıyamete kadar daim olsun. Kubbesi iman dolu genç müminlerle taşsın inşallah. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere vesile olan herkesten Allah razı olsun. Bu konuda mahzun kalan ecdadımızın; Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Necmettin Erbakan hocamızın, Necip Fazıl’ın ruhları şad olsun. Bu açılış bütün islam ümmetinin içine su serpmiştir. Bugün Cumhurbaşkanımızı Kuran-i Kerim okurken dinlemek, görmek bütün islam ümmetinde hafızalara kazınmıştır. Dünya’da sevinç gözyaşlarının sel olduğu bu durum dolayısıyla cumhurbaşkanımıza şükran borçluyuz. Ayasofya, Müslümanların birliğinin, dirilişinin ve Türkiye’nin liderliğinin sembolü olacaktır. Türkiye ciddi insiyatif almıştır ve Müslüman ülkeleri arasında liderliğini pekiştirmiştir.

“Dayatılmaya çalışılan sunni gündemler beyhudedir”

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi bütün kin ve düşmanlıkları da meydana çıkardı. Ayasofya heyecanına gölge düşürmek isteyen dahili ve harici güçler oldu. Cumhurbaşkanımızın güçlü ve kararlı

duruşu karşısında bertaraf oldular. Türkiye vesayetle mücadeleyi başardığı için artık ülkemiz üzerinde hiçbir şeytani plan tutmuyor. Eskiden Ayasofya’nın bahsi dahi olsaydı darbe sebebi olurdu. Allah’a şükür Türkiye öyle bir sağlam zemine kavuştu ki ne içeriden ne de dışarıdan hiçbirinin fitne çıkarmaya hainlik yapmaya gücü yetmiyor. Oluşturmak istedikleri sunni gündemlere halkımız itibar etmiyor. Yalanları anında yüzlerine vuruluyor.

“Türkiye söz sahibi ülke konumuna gelmiştir”

Türkiye egemenliği ile her alanda sözünü dinleten bir ülke konumuna gelmiştir. Yönetilen değil yöneten, yönlendirilen değil yönlendiren ülke olmuştur. Türkiye bugün Akdeniz, Asya, Afrika’da Kızıldeniz’de, Basra’da, Umman’da söz sahibidir. Karada, denizde, havada varlığını ciddi bir şekilde hissettiren bir ülke konumundadır. Türkiye artık kabuğunu kırmıştır. Teknoloji üreten konuma gelmiştir. Bunlara vesile olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı iyice irdelememiz, anlatmamız ve sahip çıkmamız gerekiyor. Dünya’da milyarlarca insan gelip gider ama tarihi yazan insanlar çok azdır. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bir asrına damgasını vurmuştur. Dünya tarih sayfaları arasında yerini altın harflerle yazdırmıştır. Şimdi bakıyorum Türkiye'nin son 20 yıldaki sıçrayışına, yükselmesine. Hem bölgesinde hem dünyada artık söz söyleyen bir ülke olmuştur. Amerika, ‘Osman Kavala’yı bırakın’ dedi. Türk Dışişleri ise FETÖ elebaşısını hatırlattı ve ‘haddinizi bilin’ uyarısında bulundu. Her yerde irade ve insiyatif kullanan bir ülke nerden nereye geldik.

“Doğru her zaman üstün gelen taraf olacaktır”

Dünya; kan, gözyaşı ve sömürü düzeninden kurtulacaktır. İnceldiği yerden yeniden bir şahlanış meydana gelecektir. Bu da Cumhurbaşkanımız gibi tecrübeli, deneyimli, dünyada söz sahibi olan, mazlumun yanında, zalimin karşısında olan insanlara nasip olacaktır. Dünya’da değişim sancıları başlamıştır. Süper güç ülkelerin çaresizliğini hepimiz müşahade ettik, gözlemledik. İnşallah bu sancılar büyük bir doğumun habercisidir. Türkiye’nin bu büyük ve kutlu yürüyüşünü sabote etmeye, farklı yerlere çekmek isteyen çevreler oluyor. İftiralar, yalanlar, manipülasyonlar üzerinden algı oluşturarak ülkemizi teslim almaya çalışan şer odakların hileleri, planları bertaraf edildikçe ülkelerine düşman bir şekilde Yunanistan’ın yas tuttuğu gibi içerdekilerde ülkemizde maya tutmayacaktır. Mısır’da firavunlara karşı musaların çıktığı gibi her zaman dünyada kötülere karşı cenabı allah iyileri çıkartacaktır. Medeniyetler arasındaki çatışma, küfür ile hak arasındaki mücadele dünya var olduğu müddetçe devam edecektir ama iyi ve doğru her zaman üstün gelen taraf olacaktır. Müstemleke ruhlu olanlar, kimlik erozyonu yaşayanlar terör örgütü dilini kullanarak ülkemize zarar vermeye çalışıyorlar. Zihnini batıya kiralamış onlardan medet bekleyenler cenabı Allah’ın izniyle muvaffak olamazlar. Yalan, iftira ve karalamalarla haysiyet ve onur zedeleme peşinde koşanların hiçbirisi amaçlarına ulaşamayacaklar. Biz onların ızdıraplarını anlıyoruz ve farkındayız. Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur. Bugün görüyoruz ki Mısır, Libya ve Yemen‘de zulüm, darbe ve katliamlara destek verenler başarısızlık, utanç ve aşağılanma ateşinde yanmaya başlamışlar. Zulüm ve zorbalıklarla beraber olanların ve onlara destek verenlerin dünya ve ahirette hayal kırıklığı, zillet ve utanç ateşinin her taraflarını saracağına dair hiçbir şüphemiz yoktur. Allah, zalimlerin ve azgınların yaptıkları yüzünden bizleri helak etmesin!

“Türkiye Pandemi sürecinde testini başarıyla geçti”

AK Parti iktidarlarında özgürlüklerin ve hizmetlerin önü açılmıştır. Türkiye bugün Dünya’nın en büyük 17. ekonomiye sahip ülkesidir. Cumhurbaşkanımız son 2 yılda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminde yapılan hizmetleri anlattı. Bu bile saatlerce sürdü. AK Parti hizmetlerini anlatmaya başlarsak zamanımız yetmez, saymakla da bitiremeyiz. Pandemi sürecinde hükümetimizin yardımları bütün hanelere ulaştı. Yatırımlarla Türkiye’nin ne kadar ileride olduğu kötü günlerde çok daha iyi anlaşıldı. Bu vesile ile salgın hastalığa yakalanarak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hasta olanlara şifalar diliyorum. Ülkemiz, bütün sağlık çalışanlarımız çok büyük imtihan verdi. Onlar olmasaydı başaramazdık. Bütün emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Türkiye iyi bir imtihan verdi. Kendi vatandaşlarınızın dışında bir de 150’den fazla ülkeye yardım etmek büyük bir başarıdır. ABD'de koronavirüs nedeniyle 170 binden fazla kişi hayatını kaybederken Türkiye güçlü liderlik hızlı karar alma ve uygulama ile G-20 ülkeleri arasında en az etkilenen ülke olma başarısı gösterdi.

“Türkiye’de bütün inançlara saygı var”

Batı islam korkusunu pompalıyor. Öyle görünüyor ki batı da İslama dönerek kurtulacak. Bugün dünyanın gelmiş olduğu noktada islamiyetin temizlik vurgusu bile islami benimsemeye yeterlidir. Bediüzzüman Sair Nursi’nin dediği gibi ‘Avrupa artık İslam’a hamiledir’ 100 yıl önce söylenen bu sözü biz bugün müşahade ediyoruz. Batının da kurtuluşu islam ile mümkün olacaktır. Osmanlı batı topraklarına 400 yıl hüküm sürdü, hiçbir etnik, dini, inanç ve mezhebi zümreyi yok saymadı bilakis hepsinin hakkını, hukukunu devlet kuralları içerisinde korudu. Bizde böyle bir geleneğin mirasçılarıyız. Hedefimiz, gayemiz Allah’ın rızasıdır; hüzünlü kalplerin yüzüne bir tebessüm çizersek Yüce Allah bizden razı olacaktır. Zayıfların sığındığı ve kendini güvende hissettiği bir sığınak olursak Allah bizden razı olacaktır. Acı çekenlerin acısını hafifletenlerden olursak Allah bizden razı olacaktır. Günümüz Türkiye’sinde de her türlü inanca mensup insanlar bütün haklarını en özgür şekilde kullanabiliyorlar. Bizler inanıyoruz ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünya Müslümanları bu sancılı dönemden kurtulacaklar. Bu sancılar doğum sancılarıdır. Cenab-ı Allah’tan dileğimiz bu bayramla birlikte islam ümmetinde silkelinişe vesile olacaktır. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde dünya Müslümanları bir özgüven kazanmışlardır. Müslümanlar haklı bir gurur yaşıyorlar. Cenabı Allah bu özgüvenimizi, haklı gururumuzu bundan sonraki yıllarda da idame ettirsin, cumhurbaşkanımıza sağlık, sıhhat, uzun ömürler versin, birlik, beraberliğimizi daim ve kaim eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam ümmetinin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, Yüce Allah’tan ibadetlerimizi kabul etmesini, İslam ümmetine gücü, izzeti, dayanışma ruhunu nasip etmesini, tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum