Advert
as

İl Sağlık Müdürlüğünden Uyarı “Virüs Aramızda”

İl Sağlık Müdürlüğünden Uyarı “Virüs Aramızda”

Son günlerde Bingöl ve İlçelerde artışın yaşandığı Covid-19 vakaları sebebiyle Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından önemli uyarı yapıldı.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Özellikle Kurban Bayramı döneminde Bingöl’de bayramlaşma ziyaretleri ile vaka sayılarında artışların görüldüğü açıklandı. Bayram sonrasında ise yurt dışı ve il dışından gelen vatandaşların il içerisinde hareketliliği, Bingöl’den diğer illere giden vatandaşların dönüşleri ile vaka sayılarındaki artış devam ettiği belirtildi.

 

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yaz dönemi ile park, bahçe, piknik alanlarında geniş ailelerin bir araya gelmesi ile tedbirlerde gevşeme gözlenmiştir. Öte yandan yaz ayları ile beraber il genelinde düğünlerin yapılması ve vatandaşların yoğun bir şekilde bir araya gelmesi ile Coronavirüs riski artmıştır. Düğünlerde vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmesi elzemdir. Toplu oyunlar oynanması kalabalık içerisinde tek bir pozitif vatandaşımızdan onlarca kişiye hastalığın bulaşması için yeterli olmuştur.

 

 Taziyelerin yasak olmasına rağmen vatandaşlarımızın evlerinde taziyeler yapması ve yine evlerde kalabalık toplulukların bir araya gelmesiyle nişan, kına, mevlid yapılması da maalesef hastalığa davetiye çıkarmıştır.

 

 Özellikle son 10 gündür yurt dışından gelen vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde tekrar yurt dışına dönüş hareketliliği başlamıştır. Ancak bu dönüşler öncesi eş, dost akrabaların ev ziyaretlerinde bulunulması ve gitmeden önce geniş ailelerin bir araya gelmesiyle aynı aileden birçok kişinin hastalığa yakalandığı görülmüştür.

 

Hastalığın dünya genelinde 60 yaş üstü bireylerde daha fazla sıkıntı oluşturduğu bilinmektedir. Bu nedenle aile büyüklerimizin sağlıklı bir şekilde bu dönemi atlatması her aile bireyinin asli görevidir. Coronavirüsü eve götürüp aile büyüklerimize bulaştırmaktan sakınmamız gerektiği gibi büyüklerimizin kalabalık ortamlara katılımına engel olmak ve tüm önlemleri de almamız gerekmektedir.

 

İlimizde arzu edilen sağlıklı ortam, hepimizin kurallara uyması ile mümkündür. Kişisel önlemlerimizi almakla yükümlü olduğumuz gibi çevremizdeki kişilerin de kurallara uymasında lütfen farkındalık oluşturalım.

 

Lütfen kurallara uyalım, tedbiri elden bırakmayalım. Maskemizi takalım, sosyal mesafe kuralına uyalım ve temizliğe azami riayet edelim. Düğünlerde, toplantılarda, ziyaretlerde, çay ocaklarında, kahvehanelerde, lokantalarda vb tüm yerlerde kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım. Salgının tamamen gündemimizden çıkması ya da en az düzeye inmesi için birbirimize yardımcı olalım.

 

Bilinmelidir ki; Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.” denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum