Advert
as

Mezra Der Başkanı, Yürüyen Oldu

Mezra Der Başkanı, Yürüyen Oldu

Mezra Solhan Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Yapılan kongrede Nihat Yürüyen Mezra Der'in yeni başkan seçildi.

Mezra Solhan Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği yeni başkanı Nihat Yürüyen oldu.

 

Geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan ve geçici başkanlığını Abdurrahman Bildik’in yürüttüğü Mezra Solhan Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği kongreye gitti. 05 Eylül 2020 Cumartesi günü Solhan Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede derneğin yeni yönetim kurulu başkanlığına Nihat Yürüyen seçildi.

 

Divan Başkanlığını Abdullah Bildik, katip üyelerin Cevdet Gengörü ile Bedri Ala'nın yaptığı kongrede pandemi sürecinden dolayı yoğun katılım için davetlerin yapılmadığı, salgının sona ermesi ile daha geniş katılımlı etkinliklerin yapılabileceği belirtildi.

 

Kongrede açılış konuşması yapan kurucu başkan Abdurrahman Bildik, şunları kaydetti: "Son yıllarda STK'ların yaygınlaşmasıyla birçok kesim tarafından dernekler kuruldu bu minvalde bizimde bir çalışmamız oldu. Kasım 2019 da derneğimizi kurduk kurucu başkanlığa beni layık görüp kurucu başkanlığı bana veren aile büyüklerimize teşekkür ediyorum. Kasım ayında kurulduğumuz için 6 ay içinde kongremizi yapmamız lazım. Bu sebeple Nisan ayında yapmayı planladığımız kongremizi pandemiden dolayı 10 ay sonra bugün yapıyoruz.

 

Derneğimizin ilk amaçlarımızın biri toplumda kaybolmuş akrabalık ilişkilerini yeniden tesis etmek için mücadele ettik. Hedefimiz 350, 400 arası ziyaret gerçekleştirmekti. Pandemi yasaklarından dolayı ancak 140'ın üzerinde ziyaret gerçekleştirebildik. Gönül isterdi ki her bir ailemizi ziyaret edip bir çayını içmekti ve yine gönül isterdi ki yıllarca ziyaret etmediğimiz aile büyüklerimizi, evini adresini bilmediğimiz aile fertlerimizi ziyaret etmekti ama malum hastalık müsaade etmedi. Yeni yönetimimiz hastalıktan sonra kaldığımız yerden inşallah devam edecekler. Bizim çok büyük üye kitlelerimizin olmasının, çok büyük maddi imkânlarımızın olmasının bir manası yok. Bizim aile birlikteliğimiz olsun biz birbirimizi tanıyalım, biz birbirimizi sevelim gerisi teferruattır bir şekil halledilir. Önceki yönetim kurulu üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür eder, yeni yönetimimize başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan seçim sonucu Mezra Der başkanlığına seçilen Nihat Yürüyen, "Bugün derneğimizin birinci olağan kongremizi gerçekleştirmek üzere bir arada bulunmaktayız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Pandemiden dolayı sizlerin sağlığı için kongremizi kısa tutacağız. Burada huzurunuzda yaklaşık bir yıldır derneğimizi güçlendirmek adına ev ev gezen başta derneğimizin geçici yönetim kurulu başkanımız Abdurrahman Bildik ve yönetim kurulu üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte Allah’ın izni sizlerin desteğiyle derneğimizin gelişmesi ve güçlenmesi için tüm gayretleri göstereceğiz. Bugün aramızda olmak isteyip pandemi sürecinden dolayı gelemeyen hasta üyelerimize Allah'tan şifa diliyorum. Kongremizin camiamıza ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum