Advert
as

Mevlid Kandili Pandemi Gölgesinde Dualarla İhya Edildi

Mevlid Kandili Pandemi Gölgesinde Dualarla İhya Edildi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrif etmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili, Pandemi gölgesinde dualarla ihya edildi.

Hz. Peygamber (sav)´in doğumu münasebetiyle Solhan Ulu Camiinde Mevlid-i Nebi programını icra edildi. Ulu Camii de düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okudu. 

Akabinde gecenin anlam ve önemine değinen İlçe Müftüsü Muharrem Dutar,”Bizleri bir Mevlid-i Nebi gecesine daha ulaştıran, gönüllerimizi Hz.Peygamber(s.a.s.) sevgisiyle coşturan, kalplerimizi Muhammedi muhabbetle birleştiren Allah’a hamd olsun. Veladetini kutladığımız insanlığın kurtarıcısı Efendimiz (s.a.s.)e sonsuz salat ve selam olsun. 

Mevlid gecesi; insanlığa hem dünyasını hem de ahiretini anlatmak, onlara Allah yolunda rehberlik ve mihmandarlık yapmak için bir şahit, bir uyarıcı ve ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş Efendimiz (s.a.s.)in dünyayı teşrif gecesidir.Allah Teâlâ Efendiler Efendisi ile ilgili Yüce Kitabında şöyle buyurmuştur:

"Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir."(Tevbe, 128) Başka bir ayetinde ise; "Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik."(Enbiyâ, 107)

Bize çok düşkün olan, ümmetine çok şafkatli ve merhametli, alemlere rahmet olarak gönderilmiş O yüce Peygamberi anmak ve anlamak için bir araya geldik. Rabbim O’nu sevmeyi, sevdirmeyi, eşsiz ahlakını gençlerimize, çocuklarımıza öğretebilmeyi aynı zamanda doğru bir şekilde tanıtabilmeyi bizlere nasip eylesin. Eğer O’nu anlatamazsak, izini ve adımlarını takip edemezsek bize emanet ettiği İslam davasına sahip çıkamazsak O’nu üzeriz, O’nun kalbini incitiriz.

Evet, Efendimiz (s.a.v) ümmetinin her bir ferdinin gaflet ve delaletinden dolayı üzüntü duyar. Fakat ümmetinin her bir rahmet ve hidayetinden dolayı da büyük bir sevinç duyar. Evet, bugün bizler kendi günahlarımıza bile doğru düzgün gözyaşı dökemezken, bizim için gözyaşı döken, dua ve istiğfar eden Efendimiz (s.a.s)’i iyi anlamak, tanımak ve yoluna ram olmak gerek.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum