Advert
as

Bingöllü Öğrenci, Ödülünü Depremzedelere Bağışladı

Bingöllü Öğrenci, Ödülünü Depremzedelere Bağışladı

Cevdet Yılmaz ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Beyza Atala, kazandığı parayı İzmir’deki depremde mağdur olan akranlarına bağışladı.

Bingöl’de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü “Ev Yapımı Öyküler” projesi kapsamında Birincilik ödülü kazanan 11 yaşındaki TOBB Cevdet Yılmaz ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Beyza Atala, kazandığı parayı İzmir’deki depremde mağdur olan akranlarına göndermeye karar verdi.

 Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü “Ev Yapımı Öyküler” projesi kapsamında Ortaokul öğrencileri arasında Yardımseverlik konulu öykü yarışması ve “Okulumu Özledim” projesi İlkokullar arası düzenlenen “Öğretmenim” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney’in elinden aldı. Dereceye giren öğrencileri makamında ağırlayan Güney, öğrencileri tebrik ederek ödüllerini verdi. Yarışmada dereceye giren ve birinci olan öğrencilere 500, ikincilere 300, üçüncülere ise 200 lira para ödülü verildi. “Ev Yapımı Öyküler” projesi kapsamında Yardımseverlik konulu öykü yarışması Birincilik ödülü kazanan 11 yaşındaki TOBB Cevdet Yılmaz ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Beyza Atala, örnek bir davranışa imza atarak ödül olarak kazandığı paranın yarısını kendi ihtiyaçları için harcamak yerine İzmir’deki depremde mağdur olan akranlarına göndermeye karar verdi. Öğrencinin aldığı bağış yapma kararı, İl Müdürü Rahmi Güney’i ise duygulandırdı.  Örnek davranışından ötürü öğrenciyi tebrik eden İl Müdürü Rahmi Güney, öğrencinin bağışına ortak olarak öğrenci Beyza’nın bağış yaptığı tutar kadar da İl Müdürü Güney bağış yapmak istediğini belirterek yaptığı bağışı Öğrenci olan Beyza Atala’ya teslim etti.

 

Öğrencileri kutlayan İl Müdürü Rahmi Güney, “İzmir’de depremden etkilenen insanların acısını yüreklerinde hisseden yavrularımızı kutluyorum. Kardeş olmanın gerekliliğini ispatladılar. Allah onlardan razı olsun. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar nasip etsin.” dedi. Ziyaret sonunda öğrencilere İl Müdürü Güney tarafından plaket ve hediyeleri verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum