Advert
as

Bingöl’de 9 Gazete Birleşti

Bingöl’de 9 Gazete Birleşti

Bingöl’de günlük yayın yapan 9 gazete üçerli gruplar halinde birleşme kararı aldı. Artık Bingöl’de günlük çıkan gazete sayısı 3 olacak.

Bingöl merkez ilçe sınırları dahilinde günlük yayın yapan gazeteler, birleşme kararı aldı. Karar doğrultusunda bundan böyle günlük yayın yapan Çapakçur Gazetesi, Kent Haber Gazetesi ve Sürmanşet Gazetesi adıyla üç gazete olacak.

 

Birleşme kararına dair değerlendirmelerini aktaran Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, resmi ilan sayısındaki düşüş ve maliyetlerdeki artış nedeniyle gazetelerin önemli bir zorlukla karşı karşıya kaldığını söyledi.

 

Her geçen gün artan mali yükümlülükler karşısında gazetelerin yaşadığı sıkıntıların aşılamaz düzeye ulaştığını anlatan Arda: “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar herkesin malumudur. Gerek serbest piyasada çarkların dönmeyişinin olumsuz yansımaları gerekse resmi ilanlardaki düşüş, yerel basını da önemli ölçüde zora soktu. Giderlerin gelir kalemlerinden fazla olması üzerine yapılan istişarede, gazetelerin birleştirilmesi kararı çıkmıştır. Hem maliyetlerin düşürülmesi, hem de içerik kalitesinin arttırılması amacıyla alınan bu kararla birlikte artık üç gazete olarak yayın hayatına devam edilecektir. Bu kararın hayırlı olmasını diliyor, daha güçlü ve istikrarlı bir yayıncılığa vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum