Advert
as

Bingöl Üniversitesin de 1111 Adet Fidan Toprakla Buluşturuldu

Bingöl Üniversitesin de 1111 Adet Fidan Toprakla Buluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası kapsamında Bingöl Üniversitesi Kampüs alanı içerisinde 1111 fidan toprakla buluştu.

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan kampanya kapsamında, 11.11.2020 tarihinde dikimine başlanan fidanlar iki haftalık süreçte Bingöl Üniversitesi kampüsünün çeşitli alanlarında özellikle de yapımı tamamlanan İlahiyat Fakültesi Binası çevresi ve Yeni Nizamiye girişine dikildi. Fidan dikme etkinliğine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci ve idari personel katıldı. 

Kampüs alanı içerisinde dikilmek üzere fidan desteği veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Elazığ Bölge Müdürlüğü’ne teşekkürlerini ileten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Genel Müdürlük, Bölge Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüze fidan dikme kampanyası için talebimiz olmuştu. Onlar da kampanyamıza destekte bulunmak üzere çam, sedir, akasya, meşe, çınar olmak üzere toplamda 1111 adet fidan gönderdiler. Bizlerde daha güzel, yaşanılabilir, çevre dostu bir kampüs oluşturmak için fidanları toprakla buluşturduk. Kampanyaya desteklerinden dolayı Bingöl Üniversitesi ailesi olarak Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum