Advert
as

Parmak İzi Geliştirme Laboratuarı Faaliyete Başladı

Parmak İzi Geliştirme Laboratuarı Faaliyete Başladı

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nde Parmak İzi Geliştirme Laboratuarı faaliyete başladı.

Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, bilimsel inceleme ve analizlerin daha kısa sürede etkili bir biçimde yapılmasını sağlamak amacıyla 24 Aralık'tan itibaren Parmak İzi Geliştirme Laboratuarının faaliyete başladığını bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Suç ve suçlarla mücadelede gelişen teknolojik imkânlardan faydalanma gerekliliği çağımız modern Polis Teşkilatının vazgeçilmez bir olgusu haline gelmiştir. Suç sonrası fail veya failler tarafından bırakılan maddi deliller, suçların aydınlatılmasında, fail veya faillerin tespit edilmesinde en etkili yöntem olma özelliğini kazanmıştır. Delilden sanık tespit etme modern hukuk sisteminin temel taşı olarak kabul edilmektedir.
Bingöl Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğümüz görev alanına ilişkin yapılan çalışmaların güvenilirlik, tarafsızlık, bilimsellik, hesap verilebilirlik ilkeleri çerçevesinde yürütülebilmesi için gereken bilimsel inceleme ve analizlerin daha kısa sürede etkili bir biçimde yapılmasını sağlamak amacı ile 24.12.2020 tarihinde Parmak İzi Geliştirme Laboratuarı faaliyete geçirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum