Advert
as

Başkan Korkutata, “Unutulduk Mu?”

Başkan Korkutata, “Unutulduk Mu?”

“7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” nedeni ile bir açıklama yapan Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata “Beyaz Baston Haftası maalesef buruk geçmektedir. Unutulduk mu?” dedi.

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeni ile bir açıklama yapan Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Şube Başkanı Mücahid Korkutata,”Beyaz Baston Haftası maalesef buruk geçmektedir. Unutulduk mu? Yoksa. Pandemi süreci ile tamamen unutulan görme engelliler hala engellere takılarak bağımsız yaşama dair katılım sağlayamamaktadır.  Kaldırım ve araç parklarının felç ettiği hayatımızı başkalarından destek almadan sürdürememekteyiz. Oysaki bizler aldığımız eğitimler ile yaşamımızı bağımsız yaşamayı hedeflemiştik lakin kaldırım üstündeki dolap, direk, pano, levha, uygunsuz konuşlandırılmış reklam alanları ve direkler bağımsız yaşama olumsuz şekilde yansımaktadır.
İlimizdeki tüm engel grupları için yapacağımız öncelikli çalışmalardan birisi de kaldırım ve yolların engelli ve yaşlılara bebekli annelere yönelik kullanışlı olması hedeflerimiz arasındadır.”
“Bingöllü iş insanlarına açık çağrımızdır”
“2021 Çalışmalarımızın başında gelecek olan erişe bilirlik ve uygunsuz yapılan engelli sarı bantlarının kullanışlı hale getirilmesi kamu yetkililerimizden talebimizdir. Uzun süre yapmış olduğumuz birçok çalışmanın detaylarını artık daha objektif bir şekilde halkımızla paylaşarak sosyal farkındalığı artıracağız. Bir sitemde bulunmadan da geçemeyeceğim. O kadar mağdur engelli ailelerimiz var ki devletimizin sosyal yardımlarından faydalanıyor lakin yeterlimi sorusu sorulduğunda yetersizlik söz konusu. Buradan Bingöllü iş insanlarına açık çağrımızdır sizlerde bu ailelerin eğitim ve maddi giderlerine katkıda bulunmak isterseniz derneğimize buyurun engelsiz bir yaşam için duyarlı olalım. Müminler canlarını ve mallarını Allah yolunda harcarlar sadaka ve zekat bunların içindedir yardıma muhtaç ailelerimiz için desteklerinizi bekliyoruz.”
“7-14 OCAK Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası”
“7-14 OCAK Beyaz Baston, 1921 yılında bir trafik kazası sonucu görme yetisini kaybetmiş olan James Biggs adlı bir fotoğraf sanatçısının, motorlu taşıtlardan kendini korumak ve fark edilmesini sağlamak amacıyla bastonunu beyaza boyaması ile oluşmuştur. Şubat 1931’de Fransa’da görme engellilerin katıldığı ulusal beyaz baston hareketi olarak bir kampanyaya dönüşmüş ve görme engelliler için bir bağımsızlık sembolü halini almıştır. Her yıl ocak ayının ikinci haftası dünyada “Beyaz Baston Körler Haftası” olarak kabul edilmektedir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum