Advert
as

Çelik'ten Öğrenci ve Velilere Seçmeli Ders Çağrısı

Çelik'ten Öğrenci ve Velilere Seçmeli Ders Çağrısı

Seçmeli dersler konusunda önemli tavsiyelerde bulunan Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, çocukların Kur'an ahlakı ve Peygamber sevgisiyle yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrenci ve velilere de önemli tavsiyelerde bulunan Çelik, Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerinin önemine vurgu yaptı.
Seçmeli derslerin belirlenme işlemlerinin 4 Ocakta başladığını 22 Ocakta da son bulacağını hatırlatan Çelik, "Çocuklarımıza dini değerlerimizi öğretmek, ibadet aşkı ve İslam ahlakının bilinciyle onları yetiştirmek hepimizin en ulvi vazifesidir.” dedi.
“Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı iyi birer insan, örnek birer Müslüman olarak yetiştirmek hepimizin gayesidir.” diyen Çelik , “Bu gayeye hizmet edecek önemli bir hususu hatırlatmak istiyorum: Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri ortaokul ve liselerimizde seçmeli ders olarak okutulmaktadır. Seçmeli derslerin belirlenmesi işlemleri 4 Ocakta başlamış olup, 22 Ocak tarihinde son bulacaktır. Yavrularımızın bu dersleri tercih etmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim.” ifadelerini kullandı.
İyi ve faydalı bir neslin yetişmesi için ailelere de tavsiyelerde bulunan Çelik, “Bugün birçok gencimizin teröre bulaşması, gasp, hırsızlık ve uyuşturucu batağına sürüklenmesi, aile içi dramların baş aktörü olmasının en önemli sebeplerinden biri de dini değerlerimizin onlara öğretilmemesindendir. Dolayısıyla çocuklarımıza doğruyu yanlışı göstermek, Allah korkusunu kalplerine yerleştirmek ve  yapacakları yanlışlıkların bedelinin ağır olacağını onlara öğretmek hepimiz için vazgeçilmez bir görevdir. Merhum Mehmet Akif Ersoy ne güzel söylemiş;
"Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır;
 Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır."
Gelin hep beraber Rabbimizin bizlere emaneti olan çocuklarımızı Allah'ın rızası doğrultusunda yaşayan bir nesil olarak yetişmeleri için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirelim. Yarının pişmanlığını yaşamadan, bugünden sevincini paylaşalım.” diyen Çelik, Veli ve Öğrencilere seslenerek:

“Değerli Veliler, Sevgili Gençler!
Allah’ın sözlerini öğrenmek ve anlamak için Kur’anı Kerimi, Peygamber Efendimizin(s.a.v) hayatını öğrenmek ve örnek almak için Peygamberimizin Hayatı, Dinimizi en güzel öğrenmek için de Temel Dini Bilgiler Derslerini seçelim.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum