Advert
as

Regaib Kandili Tedbirler Kapsamında İhya Edildi

Regaib Kandili Tedbirler Kapsamında İhya Edildi

Solhan Ulu Camii’de Üç Ayların başlamasını müjdeleyen Regaib Kandili Pandemi sebebiyle tedbirler kapsamında ihya edildi.

Üç Ayların başlangıcı olan Regaib Kandili münasebetiyle İlçe Müftülüğü tarafından Ulu Camii’de özel bir program düzenlendi. Program pandemi sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uyularak kutlandı.
Ulu Camii’de düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, yaptığı konuşmasında Regaib Kandilinin önemine değindi.
Böyle mübarek bir geceyi bizlere ulaştırdığı için Yüce Allah’a sonsuz hamd-ü senalar ederek sözlerine başlayan İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, “Hicrî takvime göre yedinci ay olan Recebin ilk perşembesini cumaya bağlayan geceye Reğaib gecesi denmiştir. Sözlükte “kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış” anlamındaki Rağiben nin çoğulu olan Reğaib kelimesi hadis ve fıkıh literatüründe “bol sevap ve mükâfat, faziletli amel” anlamındadır. Bu mübarek gece de ve tüm kandil gecelerinde bizlere düşen, samimiyetle ibadet etmek, Kur'an okumak, varsa kaza ya kalan namazlarımız onları eda etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, günahların kirlerinden arınıp ramazan ayı için manevi bir hazırlık yapmak, mümkünse akşam yatsı ve sabah namazlarını camide cemaatle birlikte eda etmek, bolca peygamberimize salat ve selam okumak, geceyi evimizde geçireceksek ev halkı ile birlikte ibadet, dua ve nasihatlerle geceyi ihya etmek, Camilerde uygulanacak vaaz ve İrşad programlarına katılmak, ve bizler için bir rehber konumunda olan Kur'an-ı kerim-i okuyup anlamak onun müzakeresini yapmak ve o ilahi mesajları hayatımızın tümüne tatbik etmek gerekir.” dedi.
Müftü Toprak gece ile ilgili ayet ve hadisler okuyarak, tüm İslam aleminin Regaib Kandilini tebrik etti. Program yapılan duaların ardından son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum