Advert
as

TÜBİTAK İşbirliğinde Konferans Yapıldı

TÜBİTAK İşbirliğinde Konferans Yapıldı

Bingöl Üniversitesi – TÜBİTAK İş birliği kapsamında “AR-GE ve Yenilik Ekosisteminde Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” konferansı yapıldı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ınmoderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “AR-GE ve Yenilik Ekosisteminde Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma”konferansına konuşmacı olarak TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ‘birlikte geliştirme, birlikte başarma’ noktasını, 2007 yılından sonra kurulan üniversiteler için zorunluluk olarak gördüğünü belirtti.

 Ar-Ge ve yenilik süreçlerinde dönüşümün; bilgiyi üreten kurumların, bilgiyi kullanan kurumlarla ilişkilerinin tek yönlü değil, çift yönlü dönüşümün olmasının gereksinimi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mandal, “Bu dönüşümler doğrusal yenilikten-geri besleme yeniliğine, kapalı yenilikten-açık yeniliğe, teknoloji odaklı yenilikten-sistemik güçlük içeren yeniliğe, bireysel yenilikten-iş birliği ve disiplinler arası yeniliğe, kendiliğinden gelişen yenilikten-sistematik yeniliğe, bilgi değişimi odaklı yenilikten-birlikte geliştirme odaklı yeniliğe yönelik dönüşümlerdir. Yaşadığımız bu süreç misyon üniversitelerinde daha yoğun olarak yaşadığımız bir süreçtir. Bu sistem yükseköğretim ekosisteminde de oluşturulmaya çalışılıyor ve her üniversite kendi modelini oluşturmaya çalışıyor” dedi.

 “Bilginin Nitelikli Hale Gelmesi, İnsan Kaynağının Nitelikli Hale Gelmesidir”

Prof. Dr. Mandal, “TÜBİTAK olarak ‘Birlikte Geliştirme, Birlikte Başarma’ stratejik yaklaşımlarının hedef odaklı, iş birliğine dayalı, yüksek katma değerli, toplumsal ve ekonomik fayda sağlayan, birlikte başarma yaklaşımı olduğunu vurgulayarak, “Bu konularda başarılı olmak için anahtar süreç, bilginin nitelikli hale gelerek geri dönmesi ve insan kaynağının nitelikli hale gelmesidir” şeklinde sözlerini noktaladı.

 “TÜBİTAK Başkanına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yaptıkları davete katılarak kendilerini mutlu ettiklerini belirterek,  “Çevrimiçi olarak yaptığımız bu programdan sonra, ilerleyen tarihlerde başka bir programımızı yüz yüze yapmayı umut ediyoruz. Gerek YÖK’teki görevi çerçevesinde gerekse TÜBİTAK başkanı olarak üniversitemize katkılarından dolayı TÜBİTAK Başkanımıza, Bingöl Üniversitesi çalışanları adına teşekkür ederim.” dedi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreterimiz MesudÖğmen, üniversite birim yöneticileri, ilgili kurum yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum