Advert
as

Bingöl İHH’dan, Selzedelere Kumanya Yardımında Bulundu

Bingöl İHH’dan, Selzedelere Kumanya Yardımında Bulundu

Önceki gün Bingöl’de etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selden olumsuz etkilenen vatandaşlara Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH), yardım elini uzattı. Selzede vatandaşlara kumanya yardımında bulunuldu.

Bingöl'de önceki gece etkili olan sağanak, birçok noktada su baskınlarına neden oldu. Bodrum katlar ve alçak girişli işyerleri sular atında kaldı, göle dönüşen cadde ve sokaklarda araçlar suya gömüldü.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün bölge geneli için uyarısını yaptığı şiddetli yağış ve rüzgar Bingöl'de etkili oldu. Önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayan yağış, ilerleyen saatlerde şiddetini artırınca yollar göle döndü, bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı.
Önceki gece yaşanan sel felaketinin ardından çalışmalara hız veren Bingöl Belediyesi de hasar tespit çalışmalarının başladı. Yaşanan sel sonrası Bingöl Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Bingöl AFAD İl Müdürlüğü ekipleri ve Sivil Toplum Kuruluşları mağdur vatandaşlar için seferber oldu.
Yağıştan etkilenen vatandaşlar için Bingöl İHH ekipleri harekete geçerek mağduriyetin giderilmesi için çalışmalara başladı.
Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “İlimizde meydana gelen sel felaketinden dolayı gece saatlerinden itibaren çalışmalarımıza başladık. Evler ve işyerleri zarar gördü. Bizlerde Bingöl İHH olarak selden zarar gören ailelere gıda yardımında bulunduk. Çalışmalarımız devam ediyor. Rabbim her türlü afetlerden bizleri muhafaza etsin” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum