Advert
as

Umut Kervanı, Muhtaç Ailelere Yardımda Bulundu

Umut Kervanı, Muhtaç Ailelere Yardımda Bulundu

Bingöl Umut Kervanı, mart ayında 187 aileye 27 bin 646 TL değerinde ayni, nakdi, kahvaltı ve kırmızı et yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2021 yılı mart ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.
Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir “Mart ayında 157 aileye 19 bin 706 TL değerinde gıda, 12 aileye 5 bin 900 TL nakdi, 12 aileye bin 320 TL kırmızı et, 6 aileye 720 TL değerinde kahvaltı yardımı olmak üzere toplamda 187 aileye 27 bin 646 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.
Her nimetin şükrünün kendi cinsinden olduğunu vurgulayan Demir, “Muhtaçlara yardımda bulunmak, Allah’ın hoşnutluğunu kazanma niyeti bulunan ve Müslümanlara fayda sağlayan harcama yapmak Allah yolunda infak sayılabilir. ‘Vermek’ insana hiçbir maddi imkânla satın alınamayacak bir tatmin duygusu ve huzur getirir. Mutlu ve huzurlu olmak istiyorsak sahip olduklarımızı olmayanlarla paylaşmalı ve aramızdaki bağları güçlendirmeliyiz. Her nimetin şükrü kendi cinsindendir demiştik. Malın şükrü ise onu Allah yolunda infak ederek olur. İnfak, kelime anlamı itibarıyla “bitirmek, elden çıkarmak” gibi anlamlara gelse de dini bir terim olarak “Allah’ın rızasını (hoşnutluğunu) kazanmak amacıyla kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara yardımda bulunması” anlamına gelir. Kuran-ı Kerim’de yaklaşık yetmiş ayette infak kavramı “Allah rızası için harcama yapma” anlamında geçmektedir. Sahip olduğumuz servetin asıl sahibi Allah’tır. Ne güzel söylemiş Yunus Emre: “Mal sahibi, mülk sahibi/Hani bunun ilk sahibi/Mal da yalan, mülk de yalan/Var biraz da sen oyalan...” Bize emanet olarak verilen bu servetten başkaları için de harcamak gerekir.
Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum