Advert
as

Çiftçilere %50 Hibeli Tohum Dağıtıldı

Çiftçilere %50 Hibeli Tohum Dağıtıldı

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır'ın katılımı ile çiftçilere %50 Hibeli Tohum dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Bütçesinden finanse edilen "Yem Bitkilerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında  %50 hibeli 1500 torba Silajlık Mısır Tohumu, 29.830 kg Yonca Tohumu ve 4.225 kg Korunga Tohumu Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır'ın katılımı ile Bingöl’deki çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtımı gerçekleştirilen 1500 torba silajlık mısır ile 7.500 dekar silajlık mısır, 29.830 kg Yonca Tohumu 5.966 dekar yonca üretimi, 4.225 kg Korunga Tohumu ile 422,5 dekar korunga üretimi yapılmasının hedeflenmekte olduğu belirtildi.

Tohum dağıtımına ilişkin açıklamada bulunan İl Müdürü Bahadır;
 "İlimiz son yıllarda yapılan yatırımlarla rotasını hayvancılık olarak belirlemiş bir ildir. Bu nedenle ilimizde yem bitkisi üretimi büyük önem arz etmektedir. Bugün dağıtımını gerçekleştirdiğimiz yem bitkisi tohumları ile ilimizin gelişmekte olan hayvancılığının en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yem ihtiyacının önemli bir kısmını üretmeyi hedeflemekteyiz. Son 3 yılda ilimizde yem bitkisi ekiliş alanlarında ciddi bir artış görülmektedir. 2017 yılında ilimizde yem bitkisi ekiliş alanı 7.691 hektar iken bu rakam 2018 yılında 8.284 hektara, 2019 yılında 8.900 hektara, 2020 yılında ise 9.900 hektara yükselmiştir. Burada özellikle şu hususu belirtmek isterim. 2021 yılında sadece İl Müdürlüğümüz tarafından dağıtımı yapılan tohumlar ile ekilen ve ekilecek olan alan 1.388 hektardır. Bunun yanında çiftçilerimizin kendi imkânlarıyla ekimini gerçekleştireceği alan ile birlikte toplam yem bitkisi ekiliş alanımızın 10.000 hektarın üzerine çıkacağını ön görüyoruz. Dağıtımını yaptığımız tohumlar ilimiz hayvancılığının gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. 2021 yılı üretim sezonun tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli bol kazançlı olmasını diliyorum." dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum