Advert
as

Solhan’da Ailelere Mahremiyet Bilinci Semineri

Solhan’da Ailelere Mahremiyet Bilinci Semineri

Sosyal Hizmet Merkezi personeli tarafından ailelere “Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Eğitimi” verildi.

Belediye Kültür Merkezinde Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim Biriminde görevli Psikolojik Danışman Selma Düzgün tarafından Sosyal Ekonomik Destek hizmet modelinden faydalanan ailelere “Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Eğitimi” programı düzenlendi.
Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir ile personellerinin de katılımı ile gerçekleşen eğitimde;  mahremiyet kavramı, gelişim dönemlerine göre mahremiyet, bebeklik dönemine göre mahremiyet, okul öncesi dönemde mahremiyet, ilköğretim döneminde mahremiyet, ergenlik döneminde mahremiyet, dijital mahremiyet ve istismara maruz kalmış çocuğa yaklaşım konularına ilişkin bilgi verildi.
Eğitimin içeriği hakkında açıklamalarda bulunan Psikolojik Danışman Selma Düzgün, “Maalesef son dönemlerde istismara maruz kalmış çocuk sayısında ciddi bir artış yaşanmaktadır. Yaşanan bu artış konunun daha büyük bir hassasiyet ile ele alınmasını zorunlu kılmıştır. Bakanlık ve Kuruluş olarak bizlerin temel görevi çocuklarımızı her türlü risklere karşı korumak ve gereken adımları atmaktır.  Bu kapsamda sorunun çözümüne yönelik Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koruyucu-önleyici çalışmalar kapsamında ailelere Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Eğitimi verilmesini gerekli görmüştür. Verilen eğitim ile çocuk istismarında koruyuculuğu ve önleyiciliği kanıtlanmış eğitim modellerinden biri olan "Mahremiyet Bilinci Eğitimi" ile çocuk yetiştirme sorumluluğu bulunan her bireye tek tek ulaşarak çocuklarımızın tüm tehlikelerden uzak sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amaçlanmıştır." dedi.
Özdemir ise yaptığı açıklamada; “Çocuklarımızın hepsinin ayrı ayrı çok kıymetli, çocuk istismarında yaşanan artışın can sıkıcı bir hal aldı. Yaşanan vakaların sayılardan bağımsız olarak ele alınması gerekiyor. İstismara uğrayan tek bir çocuk dahi kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
Son olarak Özdemir, Mücadelede en büyük silahın eğitim olduğunun bilincinde olduklarını ve tüm ailelere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek tüm vatandaşları çocukların korunması konusunda duyarlı olarak şahit oldukları vakaları kurumumuza bildirme konusunda sorumlu davranmaya davet etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum