Advert
as

Fırtınadan Mağdur Olan Vatandaşın Yardım Talebi

Fırtınadan Mağdur Olan Vatandaşın Yardım Talebi

Geçenlerde Bingöl ve ilçeleri genelinde meydana gelen şiddetli fırtınadan ötürü mağdur olan vatandaşlar, yetkililerden destek talebinde bulundu.

Gençtavus Köyü Kabaklı Mezrasında ikamet eden Yahya Turgut, Osman Turgut, Kasım Turgut isimli vatandaşlar geçenlerde Bingöl ve ilçeleri genelinde meydana gelen şiddetli fırtınada evlerinin çatılarının uçtuğunu, elektrik tellerinin koptuğunu belirterek yardım talebinde bulundu.

Şiddetli fırtınadan ötürü mağdur olan YahyaTurgut konu ile igili yaptığı açıklamada,“Kış aylarında Solhan’da yazları ise köyümüzde hayatımızı sürdürüyoruz. Kar yağışı sebebiyle yollarımızın kapalı olmasından dolayı patika yoldan yürüyerek mezraya gittik ve iki evin çatısının bir kısmının olmadığını gördük. Elektrik telleri de kopmuş olduğundan elektrikler kesik durumda. Kırılan camlardan evin içine giren kar ve yağmur suları maddi açıdan eşyalarımızın çoğunu kullanamaz hale getirdi. Bende meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle hasar gören evlere devletimizin destek verdiğini duydum ve amcam oğlu ile İl AFAD’a giderek durumu anlattık. Orada bulunan arkadaşlar süresi geçtiği için bizi geri çevirdi. Elektrik idaresine gittik yardım talebinde bulunduk onlarda ‘yolun kapalı olduğu için yollar açılınca ancak bakabiliriz’ dedi. Yetkili kurum amirlerimden rica ediyoruz lütfen bize yardımcı olsunlar mağduriyetimizi gidersinler.” dedi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum