Advert
as

İHH, Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerine Umut Olacak

İHH, Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerine Umut Olacak

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), Ramazan 2021 çalışmalarına “Ramazan’da Umut Var” sloganıyla başladı.

Koronavirüs nedeniyle Ramazan çalışmalarına erken başlayan Bingöl İHH, il genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hazırladıkları Ramazan paketlerinin dağıtımına başladı.

Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, yaptığı açıklamada, 7 ilçe ile 3 belde de kumanya dağıtım çalışmalarımıza başladıklarını söyledi.

Yardım dağıtırıken insanları rencide edilmemesine özen gösterdiklerini aktaran Gili, "Yardımları yaparken önceliğimiz bilinmeyen, kendini açığa vurmayan ihtiyaç sahiplerini tespit edip onlara ulaşmak ve bununla birlikte yetim ailelere ulaşıp onlara yardım elimizi uzatıyoruz. Ayrıca 65 yaş üstü evde yalnız olan yaşlılarımıza, yetim ve mülteci aileler ile muhtaçlara kumanya paketi dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayında yaklaşık 11 bin kişiye yardım yapacağız. Ramazan süresince de yoksul kardeşlerimize yardımulaştırmaya devam edeceğiz."diye konuştu.

Gili, İHH’nın genel çalışmalarına da değinenerek, şunları kaydetti:"Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. “Ramazan’da Umut Var” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH ekipleri, 29 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini taşıyacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH’nın tüm bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 2 milyon kişi istifade edecek."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum