Advert
as

Bingöl Üniversitesinin 2 Projesine Onay Çıktı

Bingöl Üniversitesinin 2 Projesine Onay Çıktı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında Bingöl Üniversitesi tarafından sunulan 2 projeye onay çıktı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında Bingöl İlinden toplam 8 adet proje desteklenmeye uygun bulundu. Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Programı kapsamında Bingöl Üniversitesi tarafından sunulan “Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” ile “Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” DAP Bölge İdaresi’nce kabul gördü.
Model “Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” PİKOM tarafından sunuldu.
“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında pilot üniversite olan üniversitemizin koordinasyon birimi ‘Pilot Üniversite Koordinasyon Birimi (PİKOM)’ tarafından sunulan “Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” ile üniversitemizde bilimsel çalışmalardan elde edilen ürünlerin dolumu, paketlenmesi, kovanlarda kullanılacak temel peteklerin üretimi hedefleniyor. Projenin nihayete ermesi ile Temel Petek Üretim Tesisi’ bölgede bir ilk olma özelliği kazanıyor. Ayrıca, arı ürünlerindeki kalıntı ve kirlilik potansiyeline sahip temel peteklerin kurulacak model tesis ile daha hijyenik bir şekilde üretimi sağlanacak ve böylelikle kalıntı ve kirliliğin önüne geçilecek.
“Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” ile arıcılık programı, arı ve arı ürünleri lisans ve lisansüstü öğrencileri ile ilimizde faaliyet yürüten veya mesleğe yeni başlayacak arıcılar için model uygulama ve eğitim alanları oluşturulması hedefleniyor. Proje ile Bingöl balının tanıtım faaliyetlerine katkı yapılarak marka değeri arttırılacak, üreticilerimize katma değer kazandırmak ve kazançlarını arttırmak için başta Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği olmak üzere arıcılarımız ve özel sektör işbirliği ile model ürün üretim ve paketleme sistemleri kurulmuş olacak.
“Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” Süt Teknolojisi Bölümü Ön lisans Öğrencilerine Uygulamalı Staj İmkânı Sağlıyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bayram Yurt tarafından sunulan ve kabul gören “Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” ile taze peynirde oluşabilecek ‘brucella’ hastalığının önüne geçilmesi, güvenlive kaliteli beyaz peynir yapımının uygulamalı eğitimi, ısıtılmış sütten peynir yapımında randıman düşmesinin önüne geçilmesi, kaliteli ve güvenli beyaz peynir tüketiminin sağlanması gibi durumlar hedefleniyor. Proje kapsamında ayrıca Üniversitemiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yüksek Okulu Süt Teknolojisi Bölümü ön lisans öğrencilerine uygulamalı staj imkânı sağlanıyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum