Advert
as

Askerlik Şubesinden Celp Uyarısı

Askerlik Şubesinden Celp Uyarısı

Solhan Askerlik Şubesi Başkanlığı, Mayıs-2021 Yedek Subay Adayı, Yedek Astsubay Adayı ile er celbinde silah altına alınacak yükümlülere ilişkin duyuruda bulundu.


Askerlik Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Askerliklerine karar aldıran Yedek Subay Adayı, Yedek Astsubay Adayı ile Er statüsündeki yükümlülerin 1‘nci Grubu 19-21 Nisan 2021 Celp ve Sevk döneminde 2’inci grubu 18-20 Mayıs 2021, 3’üncü grubuise 14-16 Haziran 2021 tarihlerinde eğitim birlik merkezlerine sevk edilmek üzere silahaltına alınacağı bildirildi. 

Sevke tabi yükümlülerin sınıf okulu ve eğitim merkezlerini gösteren listelerin askerlik şubesi ilan levhasında asıldığı, ilgililerin buradan bilgi alabilecekleri belirtilen açıklamada, “Mayıs 2021 sınıflandırma döneminde sevk edilecek yükümlüler e-sevk uygulaması olduğundan PTT’ye nüfus cüzdanları ile bizzat başvurmaları e- devlet şifresi almaları gerekmektedir. Bu şifre ile internetten “www.turkiye.gov.tr” adresine girilmek suretiyle “Milli Savunma Bakanlığı” menüsü seçilerek ve buradan sevk edilecek eğitim merkezi görülebilecektir. 

E- Sevk’te gitmek isteyenler 1’inci grubu 19 Nisan 2021, 2’inci grubu 18 Mayıs 2021, 3’üncü grubu 14 Haziran 2021 ise tarihinden itibaren internetten “Sevk Belgesi” (YÜSEM) evraklarınızı alarak askerlik şubesi başkanlığına müracaat etmeden sevk belgesinde belirtilen tarihte eğitim birliğinize katılmaları gerekmektedir. 

Sevk evrakını almak üzere askerlik şubesine başvuracak yükümlülerin, nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 

Sevk evrakını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından idari para cezası verilerek cezalandırılacaktır. Bu nedenle, yükümlülerin zamanında sevk evrakını almaları ve kendilerine tanınan yol süresi sonunda birliklerine katılmaları önem arz etmektedir.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum