Advert
as

Bingöl İHH, Yurtdışındaki Yoksulların Yüzünü Güldürdü

Bingöl İHH, Yurtdışındaki Yoksulların Yüzünü Güldürdü

Bingöl İHH, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Suriye’de sahurluk dağıttı, Doğu Afrika’nın en kalabalık ülkelerinden biri olan Kenya’da ise ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı.

2021 yılı Ramazan Ayı çalışmaları kapsamında bir yandan kent merkezinde, 7 ilçe ve 3 belde de çalışma yürüten Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH), hayırseverlerin desteği ile ülke dışında mağdur, muhtaç ve yetimlere yardım etmeye çalışıyor. Bingöl İHH, Kenya’da ihtiyaç sahibi 400 aileye gıda yardımında bulundu. Suriye’de ise sahurluk dağıttı
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “Kenya'da Ramazan ayı dolayısıyla gıda paketleri dağıttı. Bizler Bingöl İHH olarak, Ramazan çalışmaları kapsamında Doğu Afrika’nın en kalabalık yerlerinden biri olan Kenya’da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile gıda kolisi dağıtımını gerçekleştirdik. 400 aileye gıda kolisi yardımında bulunduk. Kenya kendi içerisinde çok fazla mülteciyi barındıran bir ülke. Elimizdeki imkanlar ve hayırseverlerin desteği ile mağdur, ihtiyaç sahibi ve yetimlere olan desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”
 
Bingöl İHH Suriye’de sahurluk dağıttı 
Bingöl İHH, Suriye’de muhtaç ve mağdur ailelere sahurluk kumanya dağıtımını gerçekleştirdi. Bingöl İHH ayrıca Suriye’de 8 adet Su deposu yaptı. 

Ramazan çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “Savaşın etkisinin sürdüğü mazlum Suriye halkının yanında olmaya devam ediyoruz. Yetim ailelerin evlerinin üzerine su depoları yaptık. 16 tane yetim aileye 2 eve bir su deposu düşecek şekilde su deposu yaptık. 79 yetime sahur kumanyası dağıtımını gerçekleştiriyoruz.  Bizlere yardımlarını ulaştıran tüm bağışçılarımızdan Allah razı olsun. Hayırseverler, İlimizde, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan insanlar için zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanyalarını İHH’nın iyilik hareketine katabilir ve kurumumuz tarafından gerçekleştirilecek kampanyalara destek olabilirler” diye konuştu. 

 BİZE ULAŞIN
Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, açıklamasında son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
“Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi Hacı Hıdır Cami Karşısı Kat:2 Merkez Bingöl
Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi
Hesap No: 2625066-1 IBAN NO: TR 42 0020 6001 8702 6250 6600 01
Türkiye Ziraat Bankası Bingöl Merkez Şubesi
Hesap No: 81669284-5001 IBAN NO: TR 87 0001 0003 0281 6692 8450 01
Cep: 0536 619 78 62”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum