Advert
as

Umut Kervanı, Bin 600 Aileye Umut Oldu

Umut Kervanı, Bin 600 Aileye Umut Oldu

Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan Ayında 1.580 aileye 267 bin 300 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan Ayında (Nisan ve Mayıs Aylarında) 1.580 aileye 267 bin 300 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.
Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde yaptığı yardımlarla zengin ve fakir arasında hayır köprüsü vazifesi üstlenen Umut Kervanı Vakfı, Ramazan ayında birçok hayırlı faaliyete imza attı. Umut Kervanı Vakfı, yaptığı çeşitli yardımlarla binlerce ailenin ihtiyacını karşıladı.
Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2021 yılı Ramazan Ayına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.
Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.
Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.
‘Ramazan Umut Olsun' sloganıyla çalışmalarını yürüten Bingöl Umut Kervanı, Ramazan ayında binlerce aileye gıda paketini dağıttı.
Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “Ramazan Ayında (Nisan ve Mayıs aylarında) 1.580 aileye 267 bin 300 TL değerinde ayni ve nakdi yardımını yaptık. 1.050 aileye 150 bin 300 TL değerinde gıda, 132 aileye 73 bin 220 TL nakdi, 398 aileye 43 bin 780 TL değerinde kırmızı et yardımında bulunduk” dedi.
“Dört Koldan Çalışmalar Yürütüyoruz”
Bingöl merkez ve İlçelerde çalışma yürüttüklerini kaydeden Tamaç, salgın sürecinden etkilenen vatandaşlara da yardımcı olmaya gayret ettiklerini ifade ederek, “Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bu güne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Koronavirüs salgını nedeniyle hem millet olarak hem de memleket olarak zor bir imtihandan geçiyoruz. Bingöl’de 15 mahallemizde tespit ettiğimiz yüzlerce ailemize hemen Ramazan’ın başlangıcında gıda kolisi ve ikişer kg et olmak üzere ulaştırdık. Bingöl Umut Kervanı Derneği ailesi olarak bizler elimizden geldikçe çalışmalarımıza hız vermekteyiz. Salgının oluşturduğu bir mağdurlar kitlesi var. Salgının getirdiği zorluklar karşısında dernek olarak dört koldan çalışmalar yürütmekteyiz. Hayırseverler ile fakir aileler arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyoruz. Bingöl merkez ve köyleri ile Genç, Solhan ve Karlıova İlçelerimizde çalışmalar yürüttük. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde bir yandan salgın sürecinden etkilenen vatandaşlarımıza, diğer yandan da ihtiyaç sahibi olanlara yardımcı olmaya gayret gösterdik. Bizler elimizden geldikçe bu kutlu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
“Veren El Olalım”
Yıl içerisinde 12 ay boyunca sürekli olarak tespit edilen mağdur ailelere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Tamaç, “Malından mülkünden fakirlere ve yoksullara yardım etmek ihsandır. Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği çalışanları üyeleri ve gönüllü üyelerimiz ile teşriki mesai yaparak. Mübarek Ramazan ayında gelen yardımlar oranında ihtiyaç sahibi ailelere yardımları ulaştırdık. Bizler elimizden geldikçe hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile tespit ettiğimiz fakir, mağdur, dul, yetim ve muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. İnanıyoruz ki bu gemide kaptanıyla, tayfasıyla hepimiz bu gemiyi sağlıklı ve huzurlu olarak karaya oturtma çabasındayız. Bunun için sadece Ramazan ayında değil, üç aylarda değil, yılın on iki ayında Peygamber (s.a.v)’i bir ahlak olan muhtaç insanlara yardım edinmeyi kendimize ve ailemize veren el olmayı her daim telkin etmeliyiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70
Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş
IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01
Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum