Advert
as

Bingöl'de Kene Vakasında 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Bingöl'de Kene Vakasında 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bir kişi, kene ısırması sonucu yakalandığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından öldü, bir kişi de yoğun bakımda tedavi görüyor.

Bingöl'de havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı. 

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre, kent genelinde kene ısırması sonucu 9 KKKA vakası görüldü.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce Yedisu ilçesine bağlı Güzgülü köyünde yaşayan 22 yaşındaki Erkan Kökden, kene ısırması sonucu Yedisu Toplum Sağlığı Merkezine başvurdu. KKKA teşhisi konulan Kökten, kaldırıldığı Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Dün de Yedisu Eskibalta köyünde 'da çiftçilik yapan Yavuz Eden (47), kene ısırmasıyla nedeniyle Yedisu Toplum Sağlığı Merkezine başvurdu başvurdu.

Burada KKKA teşhisi konulan ve kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde fenalaşan Eden, Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Eden'in tedavisi sürüyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum