Advert
as

Sosyal Hizmetler, İhtiyaçları Gidermeye Devam Ediyor

Sosyal Hizmetler, İhtiyaçları Gidermeye Devam Ediyor

Aile Sosyal Destek Programı kapsamında Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Asmakaya Köyünde yapılan hane ziyaretleri esnasında çocuklara kitap hediye ederek özel gereksinimli bireyin tablet ihtiyacını giderdi.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir ve personelleri, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Asmakaya köyünde yapılan hane ziyaretleri esnasında çocuklara kitap hediye edilerek özel gereksinimli bireyin tablet ihtiyacı giderildi.

 

Kuruluş tarafından yapılan açıklamada, “ASDEP çalışmaları kapsamında vatandaşların sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespit edilmesi, ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirme yapılması ve sosyal refah düzeyini arttırıcı çalışmaların yapılabilmesine zemin hazırlayacak bölgesel risk haritasının oluşturulması amacı ile  Sosyal Hizmet Merkezinde çalışan meslek elemanları tarafından hane ziyaretleri yapılmaya devam ediyor. Köy- mezra ayrımı yapmaksızın en ücra yerlerde yaşayan vatandaşlarımız dahi hanelerinde ziyaret edilerek mevcut durumları incelenip talepleri Bakanlık sistemine kaydediliyor. ASDEP çalışmaları kapsamında Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir ve personelleri ilçemiz Asmakaya Köyünde hane ziyaretleri gerçekleştirerek yaşlılarımız, engellilerimiz, Şehit yakınları ve Gazi yakınları ile yakından ilgilenip aileler ile sohbet etti. Çocukları da unutmayan personeller köyde yaşayan çocuklar ile yakından ilgilenip kendilerine kitap hediye ederek bilinçli nesiller yetiştirmenin ülke için önemine dikkat çekti. Ziyaretler esnasında köyde yaşayan özel gereksinimli kız çocuğu da unutulmadı. Önceki tarihlerde de belirli aralıklarla aynı ekip tarafından ziyaret edilerek kendisi ile yakından ilgilenilen çocuğun ailesine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete Jandarma Karakol Komutanı Muzaffer Kolukısa da eşlik etti. Ziyaret esnasında çocuğun sosyal yaşama daha aktif katılımını sağlamaya yönelik konuşmalar gerçekleştirilerek çeşitli hediyeler takdim edildi. Sosyal Hizmet Merkezi personelleri tarafından çocuğun eğitim hayatının devam ettirilmesi amacı ile açık öğretim kaydı yapıldı. Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ise derse katılımının kolaylaştırılması amacı ile tablet hediye edildi.” İfadeleri kullanıldı.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Seyfettin Özdemir; "Kurum olarak ilçemiz Merkez ve köylerinde yaşayan dezavantajlı bireylerin tespit edilmesini ve ihtiyaç duydukları psikolojik, sosyal ve ekonomik destekten yararlanmalarını önemsiyor, bu kapsamda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu haftaki hane ziyaretlerimizi ilçemiz Asmakaya köyünde gerçekleştirerek yaşlılarımız, engellilerimiz ve çocuklarımız ile yakından ilgilendik. Sorunlarını dinleyip taleplerini Bakanlık sistemimize kaydettik. Devletimizin koruyucu elinin her zaman vatandaşımızın üzerlerinde olduğunu hissettirerek Sayın Kaymakamımız Mustafa Hamit Kıyıcı ve Sayın İl Müdürümüz Aydın Polat' ın selamlarını ilettik. 

Bu anlamlı çalışmamızda bizleri yalnız bırakmayan Solhan Kaymakamımız Sayın Mustafa Hamit Kıyıcı Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız ve gün- saat ayrımı yapmaksızın ilk günden bu yana büyük bir özveri ile çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmek için çaba gösteren değerli ASDEP personellerime teşekkür ediyorum." dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum