Advert
as

“Asmakaya Gençliği Okuyor” Projesi

“Asmakaya Gençliği Okuyor” Projesi

Solhan İlçe Müftülüğü gençlik koordinatörlüğünce projelendirilen Asmakaya Camii İmam-Hatibi Abdulkadir Arutay tarafından koordine edilen “Asmakaya Gençliği Okuyor Projesi” başlatıldı.

Asmakaya Camii İmam-Hatibi Abdulkadir Arutay tarafından koordine edilen, İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, Vaiz Osman Numanoğlu ve Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Dipi’nin katılımlarıyla gençlere yönelik “Asmakaya Gençliği Okuyor Projesi” hayata geçirildi. Aynı projenin, Solhan ilçesinde de gerçekleştirilmesi planlanılıyor.
Proje hakkında bilgilendirmede bulunan Arutay “Gençlerimizin kitap okuma noktasındaki eksikliğini görüp bu konuda neler yapabiliriz diye düşünürken bu proje aklımıza geldi. Asıl hedefimiz, gelişen teknolojinin cazibesine kapılan ve gittikçe kitap okumaktan uzaklaşan gençlerimizi, kitaplar ile barıştırmak; onları sessiz dost ve gerçek hazine olan kitaplar ile tanıştırmaktı.  Gençlerimizin sevdiği piknik, gezi, parkta çay simit vb. etkinlikler ile kitap okumayı bir araya getirerek okumayı topluca yapılan zevkli bir eylem haline getirmekti. Proje şu şekildedir. Katılımcı geçlerimize bir piknik etkinliği ile daha önce belirlenen bir kitap hediye edilir. Üç hafta sonra kitabın kritiğini yapmak için tekrar bir etkinlik yapılarak bir araya gelinir. Topluca okunulan kitap, enine boyuna konuşulup değerlendirilir. 
İlk kitabın etkinliğinden sonra başka bir etkinlik planlanılarak başka bir kitabın okunup istifade edilmesi zevkli hale getirilir.” ifadelerini kullandı. 
Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Dipi ile fikir alışverişinde bulunduğunu dile getiren Arutay, “Yusuf hocamın da katkılarıyla projeyi daha olgun bir hale getirdik. Solhan İlçe Müftümüz Eyüphan Toprak hocamızdan onay almak için ziyaret ettiğimizde kendisi de gençlere ve gençlik çalışmalarına verdiği ehemmiyetten dolayı bu projeden çok memnun oldu. Biz de kendisini yapacağımız etkinliğe davet ettik. Gençlerimizi okumaya teşvik etmek; onların dertlerini dinlemek ve muhabbet etmek için uzun ve meşakkatli olan köyümüzün yollarına aldırmadan etkinliğimize iştirak etti. Ayrıca projemizin ilk kitabı olan “Bizi Kim Beğenecek” eserini gençlerimize hediye etti. 

Programımızı cumartesi günü itibarıyla başlattık. Elhamdulillah, ilk etkinliğimize gençlerimiz büyük bir ilgi gösterdiler. Piknikte yapılan sohbetler, bilgi yarışmaları ve maçlar ile eğlenceli anlar yaşanıldı. 
Üç hafta sonra okunulan kitabın kritiğini yapmak için genç kardeşlerimle bir etkinlik düzenleyerek tekrar topluca bir araya geleceğiz. Bu projeyi yaz ayı boyunca devam etmeyi düşünüyoruz. Ayrıca gençlik koordinatörlüğümüzce bu projeyi ilçemizde de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu proje ile gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanacakları ve böylece ilim öğrenmeye yelken açmak için atılmış ilk adım olacağını umuyoruz. Şunu kabul etmek gerekir ki bizler okumaktan bir hayli uzak kalmışız. Hele ki bu dijital çağda gençlerimiz için kitap okumak hiç düşünülemeyen bir akademik iş olarak görülüyor. Eline hiç kitap almayan gençlerimiz var maalesef.  Bu durumda gençlerimize “kitap oku” demek yerine bir kitap tavsiye edip hediye etmeli veya onları kitap okumaya özendirecek projeler üretmeliyiz.
Aslında sadece gençlerimiz için değil toplumumuzun her kesimi için okuma alışkanlığı bir problem olarak karşımızda duruyor. Özellikle son dönemlerde akıllı telefonlarla beraber bütün fertlerin interneti kendi cebinde bulabiliyor olması okuma alışkanlığını törpüleyen bir dezavantaja dönüştü. Ancak şunu biliyoruz ki gençliği okumayan bir toplumun istenen hedefe ulaşması mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla gençliğin okuma alışkanlığının kazandırılması noktasında harekete geçip kitap okumaya teşvik edecek farklı farklı projeler üretmemiz elzemdir. Son olarak programımıza katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 
Etkinlikte gençlere hitap eden Solhan Müftüsü Eyüphan Toprak ise, gençliğin bir nimet olduğunu ve İslam’ı kulaktan duyma bilgilerle değil de kaynaklarından öğrenmemiz gerektiğini; imanımızı taklitten tahkike çıkarma vaktinin geldiğini ve tüm bunlar için kitap okumanın bir zorunluluk olduğunu vurguladı. 
İlçe Vaizi Osman Numanoğlu Hoca’nın gençlere yaptığı sohbetten sonra Asmakaya köyü gençleri, yapılan ziyaretten ve hediyelerden memnun kaldıklarını belirterek misafirlere teşekkür etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum