Advert
as

“Tercihler, 16 Temmuz'a Kadar Devam Edecek”

“Tercihler, 16 Temmuz'a Kadar Devam Edecek”

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Rahmin Güney, LGS tercihlerinin başladığını belirterek, tercihlerin 16 Temmuz'a kadar süreceğini söyledi.

İl Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney, yayımlanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Tercihleri ve Kılavuzu ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS ) ile ilgili açıklama yaptı.
Güney, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 06 Haziran'da gerçekleştirilen merkezi sınavın sonuçları 30 Haziran'da açıklanmıştı. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, LGS kapsamında lise tercihleri başladı ve tercihler 16 Temmuz saat 17.00'ye kadar devam edecek. 06 Haziran'da yapılan sınavın ardından öğrencilerimiz tercihlerini 05-16 Temmuz tarihleri arasında yapmaya başlayacaklar diyen Güney yaptığı açıklamada; Öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlarda eğitim almalarını, eğitim sürecinde elde ettikleri kazanımlar yolu ile hayata hazırlanmalarını ve kendilerini mutlu kılarak toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak eğitimin temel amaçlarındandır. Eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri; öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri tanımaları, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerine uygun meslek alanlarına yönelmeleri ve bu doğrultuda tercih edebilecekleri okul, alan ve programları seçmeleri amacıyla sunulan profesyonel destek hizmetleridir. Eğitsel ve mesleki rehberlik faaliyetlerinin bir parçası olan ve müdürlüğümüzce sunulan tercih danışmanlığı hizmeti ile öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişleri aşamasında destek sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizdeki tüm ortaokul ve liselerimizde olmak üzere 102 adreste psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenlerimizden oluşan tercih danışmanlığı birimleri kurulmuştur. Psikolojik danışman ve rehberlik öğretmeni olmayan okullarımız için de Rehberlik ve araştırma merkezimiz gerekli tercih danışmanlığı hizmetini yapacaktır.” dedi.

Güney açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:
“Açıklanmış olan Sınav sonuçlarından sonra 5-16 temmuz arası LGS ve YKS için belirlenecek olan tarihlerde tercih danışmanlığı birimlerimiz Tercih Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden hizmet vereceklerdir. RAM'larda kurulan tercih danışmanlığı birimlerimiz ise EBA üzerinden hizmet verecek olmaları yanı sıra internete erişimi olmayan ya da önceki yıllarda mezun olan öğrenci/bireyler için yüz yüze hizmet verebileceklerdir.
Tercih ve Yerleştirme Takvimi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Güney; Ortaokullarımız, öğrencinin elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin iki nüsha çıktısını alıp velilerimize imzalatacak ve bir nüshasını okulda saklayıp diğer nüshasını veliye verecektir.
Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi yapabilecek. Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.
Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabilecektir.
Bakanlığımızın takvimine göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları 16 Temmuz'da tamamlanacak.
Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 02 Ağustos 2021 ve 09 Ağustos 2021 tarihlerinde ilan edilecektir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum